0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

ZVEZDIN GOLMAN IZAZVAO PSŽ: ‘Neka dođu, mi pobeđujemo!’

Objavljeno: 28.07.23 u 18:52

Smele reči Izraelca.

Fudbaleri Crvene zvezde su na pipremnim utakmicama odigrali fantastično i položili sve ispite na Zlatiboru i u Rusiji. Nakon toga usledio je na papiru najteži protivnik, a to je Fiorentina, koju je tim iz Ljutice Bogdana samleo rezultatom 5:0.

Barak Bahar je napravio sjajnu atmosferu, a ‘crveno-beli’ pod njegovim patronatom igraju odličan fudbal, prelep za oko. Ako se po jutru dan poznaje, ova sezona biće istorijska za Zvezdu. Što se tiče pojačanja tu su Omri Glazer, Džan Filip Kraso, Piter Olijanka, Marko Stamenić, Edmundo Ado, a kao najnovije je čuveni Miloš Degenek koji je miljenik navijača.

Naranvno tu su i mlade snage, kao što su Jovan Šljivić, Stefan Mitrović, Stefan Lekić, a danas je produžena saradnja i sa Nikolom Kneževićem do 2027. godine.

Novi čuvar mreže Crvene zvezde, Omri Glazer rekao je da je tim sjajan i da su ga svi dočekali raširenih ruku.

– Tim je sjajan, bilo je teško u prve dve nedelje rada u Srbiji, pa posle u Rusiji. Ipak, svi su me ovde dočekali raširenih ruku, pomogli mi i sada se osećam sjajno. Odigrali smo nekoliko dobrih utakmica, pobeđivali i optimista sam kada pogledam u budućnost. Idemo dobrim putem, igramo kvalitetno, napadački i brzo. – započeo je.

Dodao je da su svesni njihovog kvaliteta.

– Mi smo svesni našeg kvaliteta, jako radimo, napravili smo dobru konekciju i trudimo se da igramo napadački da posed lopte bude u našim nogama. Sad sve to treba da nastavimo da radimo i implementiramo kada dođu utakmice u domaćem prvenstvu i Ligi šampiona. – nastavio je on.

Dotakao se odnosa sa Baharom Borjana.

– Nisam radio sa Baharom poslednje dve godine, ja sam bio na golu Ber Ševe, a on je trenirao Makabi iz Haife, ali se dobro poznajemo i znao sam šta traži od mene. Borjan je legenda Crvene zvezde, ali kao što sam rekao na konferenciji za novinare kada sam došao da sam ovde da pokažem svoje kvalitete. Borjan je uradio velike stvari za Crvenu zvezdu, ali ja želim da postignem neke svoje ciljeve i da ostvarim neke svoje želje. Bahar me jeste hvalio posle utakmica, davao mi je i savete šta treba da radim, ali to su bile prijateljske utakmice, sada ide ono najvažnije prvenstvo i kasnije Liga šampiona. – naveo je Izraelac.

Kazao je da ne zna puno o Superligi Srbije, ali da zna šta je derbi sa Partizanom.

– Ne znam baš mnogo o Superligi Srbije i rivalima, znam da je derbi sa Partizanom, mi ćemo da se trudimo da igramo naš fudbal, napadački, da bude uigrani. Biće svakao drugačije nego što je bilo na prijateljskim utakmicama u Rusiji. – istakao je Omri.

Govorio je i o Ligi šampiona.

– Svi timovi u Ligi šampiona su vrlo dobro. Milsim da sa našom igrom i sa našim navijačima na ovom stadionu možemo da igramo protiv bilo koga, verujemo u naš kvalitet. Ne brinem ko će da nam dođe. – pričao je.

Rekao je da ima sjajnu konekciju sa igračima tokom igre.

– Imamo odličnu konekciju sa saigračima iz odbrane, posebno sa Dragovićem, Mićkom i Rodićem. To su dobri igrači i dobri ljudi, zato je lako da napravimo konekciju u odbrani. Važno je da nastavimo dobro da sarađujemo.

Potom se osvrnuo na navijače.

– U Izraelu su navijači veoma fanatični, ali ovde je stadion mnogo veći nego u Izraelu i navijači su “luđi”, to je dobra stvar. Voleo bih da nas podržavaju i guraju iz nedelje u nedelju i da ih bude puno. Pitali ste me da li bih na svakoj utakmici voleo da ih bude 35 hiljada… Moj odgovor je ne, želim da ih bude 55 hiljada. – jasan je.

Zatim je izazvao PSŽ.

– Neka sada PSŽ dođe na Marakanu i mi da pobedimo. Mislim da na našem terenu možemo svakoga da pobedimo. – poručio je Glazer.

Na kraju je pomenuo i život u Beogradu.

– Grad je prelep mada sam samo dve nedelje proveo u njemu, pre toga smo bili na pirpemama na planini u Srbiji, a potom u Rusiji. Supruga i ja smo se snašli, lepo je, svi nam pomažu da se osećamo kao kod kuće. Moramo još da istražimo gde su dobra mesta za kafu i hranu. Takođe, moja supruga je odličan fotograf i istražićemo gde može da uradi dobre fotografije. – zaključio je Omri Glazer.

 

11
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter