4
Fudbal

Strahinja Erakovic Crvena Zvezda - Trabzonspor, Europa League, Liga Evrope, 27.10.2022. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

ERAKOVIĆ NA POZAJMICI U ZVEZDI? Evo šta je poručio strateg Zenita!

Objavljeno: 26.07.23 u 08:28

Ipak je završio svoju misiju u Beogradu.

Od dolaska Baraka Bahara na kormilo Crvene zvezde, taj tim je pokazao izuzetan kvalitet, prezišavši sve dosadašnje prepreke. Večeras sledi ono pravo, generalna proba protiv Fiorentina na stadionu ‘Rajko Mitić’ od 20 časova. Ono što je Izraelac utemeljio na pripremnim utakmicama jeste bedem u zadnjoj lini Dragović-Eraković-Mijailović.

Međutim, taj trio će biti uskraćen za Strahinju Erakovića koji je napustio redove ‘crveno-belih’ i preselio su Zenit. On je sa timom iz Sankt Petersburga potpisao ugovor na četiri godine uz mogućnost produženja na još jednu, a na račun Zvezde leglo je sedam miliona evra.

Brzo je tim iz Ljutice Bogdana našao zamenu za njega, a to je igrač koga navijači posebno vole, Miloš Degenek. Bilo je reči da će Eraković nakon potpisa za Zenit da se vrati nazad u Beograd na pozajmicu do kraja polusezone, zbog Lige šampiona. Trener ruskog tima, Sergej Semak je rekao da je on brz igrač, koji dobro radi jedan na jedan.

Erakovića smo, naravno, gledali dve godine. Još pre godinu dana smo hteli da ga kupimo, ali cena je bila veoma visoka. Ove godine je, mislim, bila apsolutno fer i dobra cena za takvog igrača. Ne sumnjam da će nam pomoći. Veoma dobro poznajemo nivo ovog igrača. Može da igra i kao centralni defanzivac, i u prva tri, pa čak i desni bek. Za nas je ovo odlična opcija kada igrač može da se koristi na nekoliko pozicija. On je brz i uporan defanzivac koji dobro radi jedan na jedan. – poručio je.

Zatim se dotakao pozajmice.

– On je veoma važno za nas, u mnogim mečevima kontrolišemo loptu, igramo veoma visoko, potrebni su nam defanzivci koji mogu dobro da brane jedan na jedan. Strahinja je samo jedan od njih. Eraković je za nas veoma dobra akvizicija. Pozajmica? Uopšte nisam čuo za ovo, samo iz vesti. Prvi put čujem, jer nam je igrač na ovoj poziciji sada veoma bitan. – istakao je Semak.

27
21
4 Komentara
  1. Nikakvog transfera bilo nije, radi se o pranju novca. Vlada je iskeširla sedam miliona Zvezdi, a Rusi glume kupca. Naravno da će biti pozajmice. Interpol treba da istraži ovaj transfer.

    0
    2
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter