16
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

ČOVIĆ SE DOTAKAO ŽELJKA OBRADOVIĆA: ‘Ne bi trebalo da postavljamo pitanja nego da radimo na rešavanju problema!’

Objavljeno: 22.07.23 u 13:10

Govorio je o saradnji sa trofejnim stručnjakom.

Tim sa Malog Kalemegdana je imao odličnu sezoni za sebe, osvojišvi dva trofeja, KLS Kup. Na kraju je ipak izostala AdmiralBet ABA liga pošto su poraženi od Partizana u finalnoj seriji 3:2. Košarkaši Crvene zvezdesu prvo imali minu od 2:0 kada su ‘crno-beli’ pred svojim navijačima došli do velike prednosti, ali su ‘crveno-beli’ u hali ‘Aleksandar Nikolić’ stigli do egala.

Došla je na red ‘majstorica’ u ‘Štark areni’ pa su igrači Partizana ponovo imali prednost domaćeg terena i na kraju osvojili ovo takmičenje nakon deset godina čekanja. Nakon četvrtog susreta, kada je Zvezda došla do 2:2, trener ‘crno-belih’, Željko Obradović je besan pričao o detetu koje je pokazalo srednji prst njegovim igračima.

– Šta se desilo da imamo ovakve situacije, je li imamo nekoga da objasni gde smo otišli kao ljudi? Dete ide sa ocem i majkom, pokazuje srednji prst, pljuje i psuje. Zaista bih voleo da ne dođemo u ovakvu situaciju sa igračima Partizana, molim ih, preklinjem ih, vi imate pero. Ovde je gospodin delegat utakmice. Na prve utakmice su pale dve stvari, novčić i upaljač, nadam se da sada neće ni to da bude. Svi zaslužuju da se priča samo o košarci, da li znate koliko kvaliteta ima ovde? Da li ovi igrači treba da stave prst na čelo i da razmišljaju da li da ostane? Ja se pitam ovih dana. Sa igračima Zvezde i prijateljima, zvali su me da se izvinjavaju, kao što ja treba da se izvinjavam. Ko seje mržnju da se ovako nešto događa, to su pitanja svih pitanja. Vi imate pero, pa pišite. Nemam ja šta više da vam kažem! – istakao je tada ‘Žoc’.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

Predednik Crvene zvezde, Nebojša Čović se dotakao ove njegove izjave i za Jurohups  rekao da treba da se radi na pronalaženju problema.

– Moraću da se ponavljam. Ne bi trebalo da postavljamo pitanja nego da radimo na pronalaženju odgovra i rešavanju problema. Znate, Željko Obradović i ja se znamo dobro jako dugo, bio sam predsednik Košarkaškog saveza Jugoslavije kada sam ga angažovao na mestu selektora nacionalnog tima nakon Atine 1995. kada je Duda Ivković bio trener. Imali smo fantastične rezultate u Atlanti i Barseloni 1996. i 1997. godine. – naveo je.

Istakao je da budemo iskreni i da ne govorimo jednu stvar, a da radimo drugu.

– Ali, ako kao konkretan primer navodite da je dete u društvu majke pokazivao srednji prst na putu na utakmicu, što je vrlo ružno, onda morate znati da se to dogodilo mnogo puta pre i trenerima i igračima Crvene zvezde. I odmah se u javnosti pojavilo 50 fotografija sa takvim primerima. I mi znamo sve to – sve je rešenje? Za početak, budimo iskreni. Nemojmo govoriti jednu stvar, a raditi kompletno drugu. – poručio je Čović.

 

25
56
16 Komentara
  1. Nije poenta price klinac koji pokazuje „prst“ , nego roditelji koji „truju “ dete i smeju se (odobravaju) njegov gest..

    4
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter