3
Domaći fudbal

Branislav Nedimovic Fudbalski Savez Srbije, FSS, Trening reprezenacija, Stara Pazova Beograd Srbija 20.3.2023. Photo: © 2023 Pedja Milosavljevic / STARSPORT

NEDIMOVIĆ SE OGLASIO: ‘Potvrđeno je nameštanje Kolubare!’

Objavljeno: 21.07.23 u 10:55

Situacija se zakomplikovala.

Odlukom Međunarodnog suda za sportsku arbitražu, Kolubara ostaje u Superligi Srbije, iako je prvobitna odluka FSS bila da izbace Kolubaru iz najjačeg ranga srpskog fudbala. Tim povodom govorio je za Sport Klub – Branislav Nedimović:

‘Komisije Fudbalskog saveza Srbije ispoštovale su procedure i izrekle meru po pravu i pravdi. Potvrđen je član 83 Disciplinskog pravilnika i sve do sada odluke izrečene po njemu. Posle odluke Suda iz Lozane, mogu da obećam – nastavićemo obračun sa režiserima i akterima nameštenih utakmica. Bez kompromisa.’ – rekao je Nedimović i potom dodao:

‘Potvrđeno je nameštanje Kolubare. Činjenica da Lazarevčani ostaju u superligaškom društvu, plod je kvalifikacije da je nameštena utakmica sa Spartakom, ne i protiv Mladosti GAT. Slikovoto, to je kao da izgrednika, bilo koje vrste, umesto sa šest, sankcionišete pet meseci zatvora.’ – zaključio je jedan od glavnih ljudi FSS.

0
15
3 Komentara
  1. Ako je tacno da je potvrdjeno namestanje Kolubare protiv Spartaka, bez obzira sto se na kraju pokazalo da Spartaku nisu trebali ti bodovi za opstanak, ali lako je moglo da mu ti bodovi budu odlucujuci za to, FSS bi mogao da izbaci Kolubaru,bez obzira na cudnu odluku Arbitraznog suda. Oni su se rukovodili kardinalnosti uticaja ucinjenog a manje samom povredom sistema i pravila takmicenja. Nije ukljucen faktor posrednog uticaja namestanja jer se radi o takmicenju u sistemu lige a ne direktne kvalifikacije u borbi jedan na jedan. Mislim da bi eticka komisija FSS mogla da ignorise odluku svajcarskog suda.Postoji i sistem vrednosti takmicenja koji je ozbiljno povredjen,sto bi moglo uticati na njegovo buduce urusavanje putem loseg primera! To lako moze da se obori na visoj instanci unutar nacionalnog zakonodavstva jer se radi o subjektima unutar naseg, dakle unutrasnjeg sistema. Da se to desilo u medjun. takmicenju, odluka Arbitraznog suda bila bi defnitivna,ovako suverenitet je u prevalenciji na domacem visem sudu! I Spartaka treba kazniti oduzimanjem bodova u narednom sampionatu a shodno Pravilniku takmicenju.! Definitivno, Kolubari nije mesto u novom izdanju SLS,bez obzira na sve odluke.
    Ima jos nesto, dosta zavisi i od toga sta je vrhovni cilj takmicenja za FSS. FSS u ovom kriticnom trenutku mora cvrsto da stane iza svojih organa i izignorise odluku iz Lozane!

    1
    0
    Odgovori
  2. Ako je tako kako ti procas,sta se desava sa Zvezde,koja cim gubi ili na poluvremenu bude nereseno,slucajno u 108min bude penal,ili se iskljucuju igraci protivnickih klubova,zar to nije namestanje? A da,kada su u pitanju Zvezda i Partizan sve je regularno,koja ste vi sramota od saveza …

    2
    2
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter