0
Fudbal

Kolarov: „Ne možemo da promenimo prošlost“

Objavljeno: 23.03.13 u 16:08

kolarov-ivanovic-maksimir-starsport

FOTO: STARSPORT

Dan posle odigravanja kvalifikacione utakmice protiv selekcije Hrvatske u Zagrebu (0:2), održana je konferencija za medije u kampu A reprezentacije Srbije, u Fudbalskom centru u Staroj Pazovi. Na konferenciji su govorili reprezentativci Aleksandar Kolarov, Filip Đuričić i Matija Nastasić.

Prvi je reč uzeo najiskusniji i prema sopstvenim rečima najodgovorniji za poraz u Hrvatskoj, Aleksandar Kolarov.

„Plašio sam se pred meč u Zagrebu da, eventualno izgubimo kako smo izgubili. Prvo poluvreme nismo igrali kako je trebalo. Nismo dva pasa spojili kako je trebalo, nismo dva faula napravili kako treba… Šanse su usledile tek u nastavku, kad je protivnik vodio sa 2:0 i kad je malo odigrao povučenije, što je bilo logično. Ne znam razloge ni zbog čega smo odigrali tako loše prvo poluvreme, a ni šta je bio uzrok da u nastavku budemo bolji i konkretniji. Nije nam prvi put da se tako nešto događa i više traženja alibija ne sme da bude. Treba da sednemo, da se pogledamo u oči i da svi pokušamo da nađemo uzrok problema u igri koje imamo. Znam samo da želja i motiv kod igrača sigurno nisu bili sporni. U mladosti tima stoji samo delimično opravdanje, ipak, jako me boli poraz u Hrvatskoj.

Naravno, za ovaj poraz ne mogu da tražim krivca za nešto gde sam ja pogrešio. I nemam problem sa sopstvenom greškom, bilo ih je i biće ih, ali voleo bih što pre da dođemo do rešenja gde leže naši problemi. Postoji sigurno 100 faktora. Jedan koji ne treba analizirati je atmosfera u timu, tu je sve u najboljem redu. A za ostatak analize najbolje bi bilo samo da se ne razvodnjavamo, već i naša samokritičnost i sve kritike sa strane budu fudbalske, da se bavimo fudbalom. Tu se krije problem, a iskreno i sebe pitam zašto nam se sve to događa. Teško jeste, ali trebalo bi da se okrenemo budućnosti i meču protiv Škotske. Od gledanja u prošlost nema koristi, to je sigurno, jer ne možemo je promeniti“ – rekao je Aleksandar Kolarov.

Matija Nastasić u analizi meča u Hrvatskoj, ali i o izazovima koji slede, na konferenciji za medije rekao je:

„U prvom poluvremenu utakmice u Zagrebu nismo igrali dobro, dogovori koje smo imali za meč nisu preneseni na teren. Trebalo je, pre svega, da budemo mnogo agresivniji. Iz neke naše, rekao bih, smušenosti i pada koncentracije došlo je do grešaka i primili smo dva gola. Nije to bio nedostižna prednost, ali izostala je naša reakcija. Imali smo čak i neke šanse u drugom poluvremenu koje nismo iskoristili. Svi igrači imali su veliku želju za dobrim rezultatom u Zagrebu, ali na terenu to se nije videlo. Nismo bili agresivni, a u utakmici poput ove koju smo odigrali u Hrvatskoj, nedopustivo je da ne budeš agresivan u igri. Imam utisak da sami sebi stvaramo probleme na utakmicama. Na sme da se dogodi da se utakmica završi posle primljenog gola. Bili smo, iskreno, ubeđeni da možemo da napravimo dobar rezultat. Ne znam razlog zašto nam se sve to događa i, jednostavno, treba da izvučemo pouke i da se okrenemo sledećoj utakmici.“

Filip Đuričić žali zbog poraza u Zagrebu i činjenice da je Mondijal u Brazilu sve dalje od naše reprezentacije.

„Iako smo zasluženo poraženi od Hrvatske, očekivao sam kvalitetnijeg rivala u Zagrebu u odnosu na viđeno na terenu. Modrić je zaista sjajan igrač, oko njega se sve vrti, ipak hrvatska selekcija pobedila nas je na našu dekoncentraciju i neke sitnice. Kako god bilo, rezultat je jedino merilo uspeha nekog tima. Mi moramo da budemo iskreni prema sebi i da otvoreno pričamo i analiziramo gde su naši problemi i zbog čega nemamo rezultat. Priče o mladosti igrača ne bi trebalo da budu prisutne. I sa 23 godine bićemo mladi igrači, pa bismo i tada mogli da se, uslovno rečeno, vadimo na taj argument. U fudbalu, bar ja tako razmišljam, priče o mladosti igrača nemaju nikakvog smisla ni svrhe. Treba sada svi da izvučemo maksimum iz sebe kako bismo popravili utisak igrom i rezultatima u sledećim mečevima, počev od predstojećeg protiv Škotske.“

U Sportskom centru naše organizacije nastavljaju se pripreme za utakmicu protiv selekcije Škotske (26. mart, Novi Sad, 20.30) koja se igra u okviru 6. kola Grupe A kvalifikacija za SP 2014. u Brazilu. Zbog parnih žutih kartona, pravo igranja na utakmici protiv Škotske nema Aleksandar Kolarov, koji će, na sopstveni zahtev ostati u taboru reprezentacije do utakmice u Novom Sadu. Istovremeno, pravo igranja stekli su Milan Biševac i Nenad Tomović koji su meč protiv Hrvatske u Zagrebu propustili zbog suspenzije.

Marko Šćepović, igrač koji je zbog dobijenog udarca i kontuzije u predelu kuka napustio teren stadiona „Maksimir“ već u devetom minutu, pregledan je u Beogradu i uz određenu terapiju nastaviće pripreme za utakmicu protiv reprezentacije Škotske.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter