0
Domaći fudbal

Guelor Kanga (C) Andres Felipe Colorado Sanchez (R) and Queensy Menig during the Mozzart Super Liga 169 Derby Derbi match between Crvena Zvezda and FK Partizan at stadium Rajko Mitic (Marakana) on March 03, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

DELIMIČNO UKINUTO PRAVILO STRANIH IGRAČA: Evo ko se više ne vodi kao stranac u našem fudbalu, Zvezda i Partizan nemaju više ni jednog preko limita!

Objavljeno: 10.07.23 u 16:32

Ovo će pogodovati pojedinim ekipama.

Na sednici FSS održanoj prošle nedelje doneta je odluka da se ukida status stranih igrača, ukoliko oni imaju državljanstvo neke od zemalja Evropske unije, saznaje Telegraf.

Do sada je bilo na snazi pravilo da se ukoliko igrač nema srpsko državljanstvo, takvih može da bude maksimalno četiri na terenu u istom momentu, što je izazivalo komplikacije u sastavljanju timova.

To dovodi da će verovatno najbogatiji timovi najviše i profitirati, posebno Crvena zvezda, koja sada ostaje sa samo četiri stranca u ukupnom rosteru, a Partizanu bi praktično samo Frank Kanute bio strani igrač.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели HOTSPORT – SPORTSKE VESTI (@hotsport.rs)

19
4
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter