8
Evroliga

from left Hassan Martin, Nemanja Nedovic, Filip Petrusev, Branko Lazic, Ben Bentil and Stefan Lazarevic during the Aba League Season 2022-2023 Play Off Final Game 5 between Partizan and Crvena Zvezda at Stark Arena on June 22, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

ZVEZDA OPET U EVROLIGI: Dva srpska kluba ponovo u eliti evropske košarke!

Objavljeno: 25.06.23 u 16:55

Važne vesti za našu košarku

Crvena zvezda obezbedila je učešće u Evroligi i naredne sezone, prema nezvaničnim saznanjima „Telegrafa“. Klub sa Malog Kalemegdana uspeo je da se kvalifikuje za elitno takmičenje putem „vajld karte“, koju su crveno-beli platili 500.000 evra.

Očekuje se da ova odluka bude zvanično potvrđena od strane Evrolige, koja će objaviti spisak učesnika za narednu sezonu 29. juna, kako je prethodno najavljeno. Jedina preostala odluka koja još nije donesena odnosi se na Valensiju i Turk Telekom, i to da li će Valensija ostati u eliti ili će njeno mesto zauzeti Turk Telekom.

Važno je podsetiti da je Partizan već obezbedio mesto u Evroligi kao osvajač ABA lige. Dok se prethodnih dana raspravljalo o tome da li će i Crvena zvezda biti deo elitnog takmičenja sledeće sezone, čini se da je to pitanje sada rešeno.

Takođe je vredno pomena da je i prethodne sezone Partizan dobio „vajld kartu“ za Evroligu, koju je takođe platio 500.000 evra. Ove odluke pružaju mogućnost srpskim klubovima da se takmiče na najvišem nivou evropske košarke i da nastave svoju bogatu sportsku tradiciju.

325
121
8 Komentara
  1. Ponovo „fake news“. Crvena zvezda (FMP) NECE igrati evroligu sledece sezone, to je jasno kao dan…

    7
    7
    Odgovori
  2. Realno posle deset godina igranja Evrolige!
    Ako neko moze da dobije pozivnicu posle deset godina ne igranja te iste Evrolige sto nebi i mi mogli…

    16
    19
    Odgovori
  3. Pod jedan, niko ne može da ima te informacije sada.
    Drugo, pozivnica je sada 1 000 000e (tako da ova informacija od 500k ne pije vode).
    Mišljenja sam da će zvezda teško dobiti pozivnicu pored Turk Telekoma i Valensije.

    26
    18
    Odgovori
    • Nije istina, oni se gade na te što kupuju učešća. Njih zanima samo mesto ostvareno na parketu. Ili možda samo pametuju kada to drugi uradi

      19
      5
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter