0
Tenis

FOTO: STARSPORT

UKRAJINAC SE NE SMIRUJE, STAHOVSKI OSUO PALJBU PO BELORUSKINJI: ‘Sabalenka ti si niko, ne osuđuješ zločinački režim!’ (FOTO)

Objavljeno: 15.06.23 u 11:30

Masovno i nasilno mešanje politike u sport od strane ukrajinskih sportista se nastavlja!

Stiče se utisak da na red za uvrede kod bivšeg ukrajinskog tenisera, Sergeja Stahovskog, barem jednom nedeljno ‘dođe’ neko od proslavljenih sportista. Između ostalog, Ukrajinac koji ‘ratuje’ putem društvenih mreža, prethodnih meseci je bez ikakvih razloga napadao srpske tenisere – Novaka Đokovića, Janka Tipsarevića i Viktora Troickog. 

Beloruska teniserka, Arina Sabalenka, nova je ‘žrtva’ Stahovskog. Naime, Sabalenka je tokom celog Rolan Garosa, gde je dogurala do polufinala, na konferencijama bila osuđivana jer podržava predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka. 

Stahovski je odlučio da produbi priču i preko Instagrama se obratio Beloruskinji.

– Slaba igračica koja je nedavno rekla da ima emocionalne probleme sada se opušta na luksuznom odmoru. Dok zločinački režim koji nije osudila nastavlja da pomaže bombardovanje Ukrajine. Arina, ti si niko. Bez obzira koliko trofeja osvojiš – poručio je Stahovski.

Sergej je sklon osudama, a prepiske sa srpskim teniserima je čak objavio javno putem Tvitera. Tada je dobio žestoke odgovore od Viktora i Janka, koji su nastupali na egzibicionom turniru u Rusiji. Stahovski je srpske igrače nazvao ‘kučkama ruskog novca’ i poručio im je da su se ‘prodali za pare’. Prepiske su izgledale ovako:

STAHOVSKI: Razočaralo me je Viktore što sam te video u Rusiji, ali pretpostavljam da novac može da kupi sve.

TROICKI: Neprocenjivo je biti u zemlji mojih baka i deka. Ti si Instagram klovn koji meša politiku i sport. Ovo nema ništa sa ratom, ali kad si već pomenuo, moja zemlja i ja prošli smo kroz sva sranja i nikad nismo dobili podršku! Zato molim te od**bi.

STAHOVSKI: Divno, uživaj. Bolje je biti Instagram klovn koji brani svoju zemlju nego da budem kuč*a ruskog novca.

Prepiska sa Tipsarevićem:

STAHOVSKI: Razočarao si me Janko, veoma me je razočaralo što te vidim u Rusiji. Pretpostavljam da je novac veći od morala, to je tvoj izbor.

TIPSAREVIĆ: Zaista? Šta ćemo sa ovim gospodine Instagram borče za slobodu. Da li ste ti ili bilo kod od tvojih je**nih članova porodice bojkotovali ili protestovali na bilo koji način kada je NATO bombardovao moju zemlju, moju porodicu i moje ljude, pre nekih 20 godina?

STAHOVSKI: Uživaj u novcu, lepo je od tebe što me zoveš Instagram borcem za slobodu.

 

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter