0
ATP

FOTO: Twitter/@rolandgarros

NADAL NE MOŽE DA BUDE GOAT: Šljaka nije jedina podloga, a on Novaka na van zemlje nije pobedio 10 godina!

Objavljeno: 14.06.23 u 19:20

Đoković je najbolji bez premca

Nakon nedavne Grend slem titule, Novak Đoković je, prema svim zdravorazumnim ljubiteljima tenisa, postao najbolji igrač u istoriji ove igre. Međutim, mnogi su se nakon osvajanja Rolan Garosa zapitali kada je poslednji put Rafael Nadal uspeo da pobedi srpskog asa, a da to nije bilo na šljaci.

Iako nije problem u tome kada su se poslednji put sastali, već kada je Nadal uspeo da trijumfuje. Pa, to se desilo čak pre 10 godina!

Poslednji put su se sastali na betonskoj podlozi, na ATP kupu 2020. godine, gde je Novak slavio pobedu rezultatom 6:2, 7:6. Pre toga, Srbin je bio bolji od Španca na Australijan Openu, Vimbldonu, Indijan Velsu, Dohi, dva puta na završnom Mastersu, Pekingu i Majamiju.

Ova dominacija Novaka nad Rafom na svim podlogama osim šljake traje punu deceniju, a poslednji put kada je Nadal uspeo da savlada Đokovića na betonu bilo je još na US Openu 2013. godine!

Od tada, Nadal je imao problema da pronađe način kako da pobedi Novaka u njihovim istorijskim duelima, osim ukoliko se susret odigravao na šljaci, gde Nadal i dalje ostaje nezaustavljiv.

Kada se govori o raznovrsnosti i pokrivenosti različitih podloga, u međusobnim duelima između ova dva teniska giganta nema nikakve dileme ko je bolji. Novak Đoković je dokazao svoju superiornost i konzistentnost na raznim podlogama, što ga čini neprikosnovenim u njihovim međusobnim okršajima.

14
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter