0
AdmiralBet ABA Liga

during the Aba League Season 2022-2023 Play Off Final Game 1 between Partizan and CCrvena Zvezda at Stark Arena on June 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

OBRADOVIĆ NAKON POBEDE: „Ovakve navijače nema niko u Evropi, važna pobeda za nastavak serije“!

Objavljeno: 13.06.23 u 23:20

Trener „crno-belih“ istakao je da je pobeda najvažnija

Košarkaši Partizana poveli su u finalu ABA lige protiv Crvene zvezde, nakon što su u Štark areni slavili rezultatom 88:80. Imali su domaći i preko 20 poena prednosti ali su se opustili i dozvolili „crveno-belima“ da se vrate na samo -5. Ipak, priveli su meč kraju i zasluženo slavili.

Šef struke Partizana, Željko Obradović, obratio se novinarima nakon važne pobede. On je naipre pohvalio sjajnu atmosferu koju su im priredili „Grobari„.

Ponosni da smo prešli brojku od 500.000 navijača i to nema niko u Evropi. Navijača koji su toliko odani da je to neverovatno i još jednom bih da im se zahvalim na svemu što su radili tokom sezone i na ovoj utakmici. Dva različita poluvremena, a zbog sjajnog šuta smo kontrolisali utakmicu u prvom poluvremenu i očekivali smo da Zvezda reaguje, reagovali su i vratili se u utakmicu, ali smo uspeli ad privedemo meč kraju i povedemo sa 1-0. Važno je upravo to i okrećemo se sledećoj utakmici koja je za 48 sati. Čestitam igračima – rekao je Željko Obradović.

 

FOTO: Starsport

 

On je potom govorio o Aleksi Avramoviću i njegovom povratku na teren.

Razlika je upravo ovo o čemu sam pričao, šut za dva i tri i u drugom šutiramo 0/7 i to je glavna razlika. Aleksa ima ogromnu želju da igra i pomogne ekipi, a u petak je dobio dozvolu da trenira i u nedelju uradio prvi trening i juče pred utakmicu. Videćemo, nadam se da ćemo ga koristiti u plej-ofu jer on može da donese ogromnu energiju i ono što se očekuje od njega agresivnost u dobrani. E sad koliko je spreman i što nije trenirao i ako dobije šansu daće sve od sebe.

VESTI O PARTIZANU:

Pohvalio je Ledeja i Smailagića, koji su imali sjajne role u prvom odnosno drugom poluvremenu.

Sutra trening samo da se detalji postave, gledaćemo i probati da pripremimo sledeću utakmicu na najbolji način. Smailagić je odigrao dobro, potreban nam je na toj poziciji. Zek je odigralo fenomenalo prvo poluvreme, ali Smailagića ćemo koristiit na obe pozicije – četiri i pet – zaključio je „Žoc„.

5
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter