0
Fudbal

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojkovic konferencija za medije at Sports center of Serbia Footbal Federation on December 05, 2022 in Stara Pazova, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PIKSI PORUČIO: ’Jedino sa ovim načinom razmišljanja možemo da se nadamo!’

Objavljeno: 24.05.23 u 11:20

Selektor Srbije radi fantastičan posao.

Srbija već 24 godine nije igrala na Evropskom prvenstvu, da stvar bude još gora, pod ovim imenom nikad. Zadnji put kada je naša selekcija igrala na ovom takmičenju, zvali smo se Jugoslavija, 2000. godine u Holandiji i Belgiji, zaista razočaravajući podatak. Naredne godine će se Euro održati u Nemačkoj, a četa Dragana Stojkovića je krenula u novi pohod na dugo očekivanu smotru.

Orlovi’ su dobro startovali kvalifikacijama, pobedama nad Crnom Gorom (2:0) i Litvanijom (2:0). Selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi je za Sportal rekao da mu je neko pričao nećemo da igramo Evropskom prvenstvu 24 godine ne bi mu poverovao.

-Da mi je neko pričao ranije da nećemo igrati na Evropskom prvenstvu 24 godine – ne bih mu poverovao. I ispostavlja se da sam ja kao igrač bio sastavni deo ekipe koje je poslednja učestvovala na elitnom turniru. Ali, sve te tradicije zapravo služe tome da budu srušene. I da bi se promenio tok istorije. Učinićemo sve da se ta negativna tradicija okrene u našu korist. – započeo je Stojković.

Dotakao se i utakmice sa Bugarskom koja je na programu 20. juna u Razgradu i istakao da je to finale svih finala.

-Ma, finale svih finala. A, kada bude ona prošla, onda će ti sledeća biti – finale. Na prvom sastanku na početku kvalifikacija, upravo je to bila reč koju sam izabrao kako bi im dokazao važnost ovih kvalifikacija. Rekao sam – finale. Finale Litvanija, pa Podgorica, pa Razgrad, pa Mađarska u Beogradu. I tako do kraja. Jedino sa tim načinom razmišljanja, možemo da se nadamo dobrim rezultatima i da se kvalifikujemo. Sve drugo, može da nas odvede u ćorsokak. – poručio je Piksi.

 

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter