2
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Filip Roganović/Budućnost

ZVEZDA SA +41 DEMOLIRALA BUDUĆNOST U PODGORICI: Crveno-beli su prvi finalisti ABA lige! (FOTO)

Objavljeno: 23.05.23 u 21:49

Domaći su potpuno stali nakon prve deonice.

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Budućnosti u drugom meču polufinala AdmiralBet ABA lige rezultatom 56:97 i na taj način su obezbedili finale regionalnog takmičenja. Nakon nešto boljeg starta Budućnosti, Zvezda se brzo pribrala, stigla je do izjednačenja u prvoj deonici, dok je u nastavku meča, potpuno kontrolisala igru i dominantno slavila.

Najefikasniji u Crvenoj zvezdi bio je Mitrović sa 17 poena za samo 11 i po minuta, dok je Petrušev postigao 14, a Nedović 13, a Martin 12 koševa.

Prvo poluvreme:

Sve je krenulo izjednačeno, a meč je otvorio Alfa Kaba poenima iz reketa. Posle koša Atića, bilo je 4:0, ali je Nedović pogodio trojku za crveno-bele.

Videli smo dosta poena u uvodna 2 minuta, domaći su imali minimalnu prednost, koja se povećavala kako je četvrtina odmicala.

Koševi Atića, a potom i Kabini poeni u kontri, donose Budućnosti prednost od 17:9. Ivanović je umesto Kuzmića uveo Mitrovića i to je momentalno dalo rezultat za goste.

FOTO: Filip Roganović/Budućnost

Mitrović je sjajno poentirao, a posle i nekoliko dobrih odbrana, crveno-beli su se potpuno vratili, pa je na semaforu pisalo 21:21, na oko minut i po do kraja prve deonice.

Četvrtinu je poenima zatvorio Erik Grin trojkom, dok je na drugoj strani Nedović promašio šut na isteku vremena, pa je rezultat bio 26:25.

Tamo gde je stao u prvoj četvrtini, Luka Mitrović nastavlja u drugoj i postiže svoj 14. poen na meču, za prednost Zvezde. Crveno–beli su iskoristili nervozniju igru Budućnosti i na sredini četvrtine poveli su sa 30:38.

FOTO: Filip Roganović/Budućnost

Itekako se Budućnost mučila u ovoj četvrtini, postigli su samo 4 poena, dok je Zvezda nakon kratkog posta pronašla poene trojkom Nedovića.

Crveno-beli su tako poveli sa 30:41, a domaći su nastavljali sa greškama, niz promašenih šuteva nastavili su O’Brajаn i Drobnjak.

Potom je četiri poena vezao Hasan Martin, što je Zvezdi donelo najveću prednost od 15 razlike. O’Brajan je iznudio slobodna bacanja, ali je realizovao samo jedno, za tek peti poen Budućnosti u ovoj deonici. Uhvatila je domaća ekipa konačno određeni ritam, a trojku je pogodio ponovo O’Brajan za 34:45

Poluvreme je poenima zatvorio Nemanja Nedović sa linije penala, za rezultat 34:48.

Drugo poluvreme:

Treća četvrtina, ponovo je bila potpuno u znaku Crvene zvezde. Posle poena Nedovića i slobodnih bacanja Lazića, Kampaco je pogodio trojku i crveno-beli su poveli sa 36:55.

Zvezda je u nastavku nastavila sa sjajnom igrom i prednost koja je na kraju druge četvrtine bila 16 razlike, na kraju treće je čak +32.

Budućnost je igrala izuzetno loše, sa puno izgubljenih lopti i bez rešenja u napadu, a nije pomoglo ni nekoliko tajmauta trenera Mijovića.

Kako je prednost crveno-belih rasla, tako je želja košarkaša domaćih opadala, a činilo se da samo žele da se ovaj meč što pre završi.

FOTO: Filip Roganović/Budućnost

Iako su vodili sa 32 razlike, izabranici Duška Ivanovića nisu stali, već su nastavili sa dobrom igrom. Budućnost apsolutno ništa ne može da uradi u napadu i Zvezda vrlo brzo odlazi na +40.

Od starta druge, do sredine četvrte deonice, Budućnost je postigla svega 21 poen, dok su crveno-beli ubacili čak 64 poena.

Navijači su uveliko počeli da napuštaju dvoranu, a u poslednjoj deonici, mogla se čuti i škripa patika.

Sve u svemu, Crvena zvezda je potpuno rabila Budućnost u obe utakmice ove polufinalne serije i zasluženo je došla do finala regionalnog takmičenja.

13
0

2 Komentara

  1. Sramotna poseta, kad je bio Partizan- puna hala,bio je i Milo Dj.,ove dve sramotne utakmice. Protiv Partizana kao lavovi iako im pobeda nista nije značila. Ovo polufinale bi neko trebao da objasni

    0
    1
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter