0
Fudbal

FOTO: Twitter screenshot/ Manchester city

GVARDIOLA OTKRIVA: ’Nisam mogao da zamislim da ćemo ovo napraviti!’

Objavljeno: 20.05.23 u 13:40

Španac iznenađen.

Pep Gvardiola je u plavi deo Mančestera sitgao 2016. godina iz minhenskog Bajerna. U prvoj sezoni nije baš islo sve kako treba, jer je očigledno i mađioničaru poput njega bilo potrebno na period privikavanja na Premijer ligu. Tada je završio na trećoj poziciji u šampionatu, bez osvojenog trofeja.

Nakon toga usledile su četiri Premijer lige (2017/18, 2018/19, 2020/21 i 2021/22), jedan FA Kup (2018/19), tri Liga Kupa (2017/18, 2018/19, 2019/20 i 2020/21) i dva Komjuniti šilda (2018. i 2019.). Uz sve to ima i finale Lige šampiona, gde je izgubio od Čelsija, ali, ove sezone ima priliku da popravi utisak u Istanbulu na ’Ataturk areni’ protiv Intera.

Fudbaleri Mančester sitija igraju sutra protiv Čelsija u okviru 37. kola Premijer lige od 17 časova. Čitavu sezonu su gledali u leđa Arsenalu, ali izlgeda da izabranici Mikela Artete nemaju dovoljno kapaciteta, a ni zrelosti da uspešno završe šampionsku trku. ’Građani’ su preuzeli vodeću poziciju sa 85 bodova, ali i utakmicom manje, a ako ’topdžije’ ne budu slavile danas protiv Notingem Foresta, a Siti bude pobedio Čelsi, može se reći da će u plavi deo Mančestera ostati pehar treću godinu za redom.

Pep Gvardiola je sumirao njegov dosadašnji boravak u Sitiju i rekao da kada je došao video je koliko je teška liga.

-Volim sebe puno, i mislio sam da ćemo da napravimo dobar posao. Došao sam bez ikakvih očekivanja i da radim ono što volim. Ali nisam mogao da zamislim da ćemo napraviti, ovo što smo uradili u Premijer ligi. Nema šanse. To sam shvatio odmah posle pet, šest, sedam utakmica u Premijer ligi u prvoj sezoni, kako je teško ovde. Moraš brzo da učiš. Bilo je važno da svaki dan budem malo bolji. Doći i mentalno biti spreman i biti bolji nego juče. To je jedino pravilo. – istakao je Španski stručnjak.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter