0
Tenis

FOTO: Twitter/ @atptour

ĐOKOVIĆ SE VRAĆA U SUSRET: Pauza više prijala srpskom teniseru!

Objavljeno: 17.05.23 u 15:50

Srbin se vraća u susret.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković trenutno igra sa danskim teniserom Holgerom Runeom na Mastersu u Rimu. Na početku susreta je Danac nadigrao Novaka i poveo 1:0, ali se najbolji teniser sveta vratio u meč i došao do izjednačenja.

Prvi set:

Đoković je krenuo dobro, postigao prvi poen asom, ali je Danac brzo odgovorio i postigao četiri poena za redom. Srpski teniser je imao priliku da iskoristi dve brejk lopte, ali je imao dve neizvođenje greške, i Rune je to iskoristio i poveo 2:0 u gemovima. U tećem setu sabrao se malo Novak i bez izguljenog poena smanjuje prednost danskog tenisera na 2:1.

Očigledno je da Đokoviću smeta vlažan teren i Rune opet osvaja gem i vodi 3:1. Greške su Novaka koštale i Holger Rune vodi 4:1 u gemovima i ima dve brejk lopte. Danca dosta prati i sreća i dolazi do prednosti od 5:1 u gemovima. Đoković je sprečio Runea da lako dođe do prednosti i smanjio je na 5:2. Srpkom teniseru nije ritern i Rune osvaja prvi set.

Drugi set:

Novak ponovo dolazi prvi do prednosti u gemu i vodi 1:0, ali Holger ponovo dolazi od izjednačenja bez izgubljenog poena. Đoković je na oduševljenje publike uspeo da preokrene i dođe do prednosti od 2:1 u gemovima. Ipak, Rune se vraća u susret i opet izjedačuje 2:2, a srpski teniser je nastavio sa tabletom protiv bolova, jer je osetio bol u ramenu.

Đokovića kao da je preporodio lek i počela je da se nazire njegova prava igra, poveo je 3:2 u gemovima. Novak uspeva da se konsuliduje i došao je momenat za njegovu igru, poveo je 4:2 u gemovima. Dolazi najbolji teniser sveta do nove prednosti od 5:2 i iskoristio pad u igru mladog Danca.

Nakon kratke pauze i medicinskog tajm-auta koji je zatražio Rune, susret je nastavljen, a danski teniser nedozvoljava Đokoviću da dođe do izjednačenja, smanjuje prednost na 5:3. Nakon duže razmene udaraca, sjajni Danac je uspeo da dođe do novog poena, i sada je 5:3 ta Novaka. 

Srpskom tenieru nije pomogao to što je prvi servirao, jer se Rune nije predavao i pokazao da je sjajan igrač i smanjio na 5:4. Meč je bio prekinut zbog kiše i insistiranje danskog tenisera. Nakon nešto više od  sat vremena, meč se nastavio. Izgleda je ova pauza prijala Đokoviću i dolazi do izjednačenja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter