3
Evroliga

FOTO: BC Real Madrid

LJULJ I ĆAĆO SRUŠILI PARTIZAN: San o fajnal-foru je sada prošlost, Real Madrid ide u Kaunas! (VIDEO)

Objavljeno: 10.05.23 u 23:19

Sjajno izdanje Partizana u prvom poluvremenu.

Utakmica od ogromnog značaja za ekipe Real Madrida i Partizana počela je od 21h u glavnom gradu Španije. Ulog je apsolutno jasan – Plasman na završni turnir, odnosno na fajnal-for Evrolige. Prva dva duela u Madridu pripala su Partizanu, dok su utakmice u Beogradu pripale Realu.

FOTO: BC Real Madrid

Baš kao što smo nekako i navikli kroz ovu seriju, Partizan je bolje otvorio meč. Uprkos tome, Real je uhvatio odmah ritam i svedočili smo rezultatskoj klackalici. Uspeo je Partizan da uvede blagi nemir u odbranu domaćina, jer su po dva faula zaradili Hanga i Tavares. Nakon prve deonice, rezultat je bio 22:23.

Fenomenalnu trojku pogodio je na startu druge deonice Kevin Panter, čime je samo podsetio koliko je falio u prethodna dva duela. U narednim napadima nastavio je da predvodi svoj tim i novom trojkom odveo je ekipu na +7, svojim 11. poenom. U jednom momentu fantastično je Real igrao zonu i potpuno zbunio izabranike Željka Obradovića, ali je poene Partizanu doneo Naneli, trojkom u tranziciji. Partizan je u nastavku deonice potpuno ‘razmontirao’ rivala pa je na poluvreme otišao sa prednošću – 39:55.

FOTO: BC Real Madrid

Na samom startu drugog poluvremena, delovalo je kao da Real Madrid uspeva polako da topi prednost srpske ekipe, ali je tu seriju trojkom iz velike udaljenosti ponovo prekinuo Kevin Panter. Neretko se Real Madrid vraćao u život, delovalo je kao da će uspeti da smanje prednost Partizana na jednocifrenu, ali nikako to nisu uspevali, jer su ‘crno-beli’ bili izuzetno sigurni na šutu za tri. Spletom pomalo nesrećnih okolnosti po Partizan, ‘crno-beli’ su u poslednju deonicu ušli sa sedam poena zaostatka.

Spustio se Real Madrid i na pet poena zaostatka u jednom momentu, ali je onda Smailagić brutalno zakucao pored Edija Tavaresa. Nastavila se drama i u narednim napadima, jer je prvo Ćaćo pogodio za tri, da bi istom merom uzvratio Panter. Trojkom Hezonje, Real se spustio na samo dva poena zaostatka, da bi polaganjem Rodrigeza, došli i do izjednačenja.

Serijom Serhija Ljulja, Real Madrid uspeo je da ode na pet poena prednosti, da bi Partizan u igri održao Kevin Panter. Ipak, nakon toga usledila je dominacija Real Madrida, na krilima neverovatnog Ljulja. Ispostavilo se da Partizan iz toga nije uspeo da se vrati, iako su u nekim momentima bili veoma blizu toga.

Real Madrid – Partizan 98:94

3
2

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter