0
Evroliga

Partizan's Mathias Lessort vies with Real's Walter Tavares during round 32 Euroleague basketball match between Partizan and Real Madrid in Belgrade, Serbia, on March 31, 2023. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

TAVARES PRETEKAO SRBINA: Realova zver u reketu pomera granice!

Objavljeno: 07.05.23 u 12:34

Nastavlja da dominira u Evroligi

Edi Tavares je u duelima sa Partizanom noseći dres Real Madrida pokazao zbog čega je jedan od najboljih igrača u Evroligi i verovatno najbolji centar u pomenutom takmičenju.

Sada je momak za Zelenortskih ostrva uspeo da se popne na šesto mesto večne liste po broju ostvarnih dabl-dablova u eliti.

Tavares je u utorak, u trećem meču četvrtfinalne serije plej-ofa protiv Partizana, ostvario 28. dabl-dabl učinak u karijeri i tako iza sebe ostavio reprezentativca Srbije Nikolu Milutinova koji je do sad imao 27 mečeva sa dvocifrenim poenima i skokovima.

Kako je je objavljeno na zvaničnom nalogu Evrolige na društvenin mrežama, ispred Tavaresa su na večnoj listi još petorica košarkaša, od kojih je aktivan Nik Kalates.

Plejmejker Fenerbahčea je drugi sa 44, a prvi je Mirsad Turkčan sa 50. Treći je Joanis Burusis sa 38, a ispred Tavaresa su još i Džozef Bler sa 33 i Tanoka Berd sa 31.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter