0
Košarka

Igor Rakocevic (R) during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season Round 5 match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Asvel LDLC at Aleksandar Nikolic Hall on November 17, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

RAKOČEVIĆEVA PORUKA KOJU SVAKO MORA DA VIDI: Bivši košarkaš Zvezde nakon tragedije skrenuo pažnju roditeljima!

Objavljeno: 04.05.23 u 14:03

Imao je posebnu poruku za roditelje.

Nakon jučerašnjeg masakra na Vračaru, mnogi sportsiti su se oglasili, poslavši poruku mira i saučešća porodicama stradalih. Jedno od upečatljivijih obraćanja imao je i nekadašnji reprezentativac Igor Rakočević, koji je na svom Tviter profilu skrenuo pažnju roditeljima.

– Roditelji, posvetite se svojoj deci. Koliko god da vas moderni način života, medijski sadržaji i spoljni uticaji ometaju u tome, deci uzimajte telefone iz ruku, sklonite ih sa društvenih mreža, pričajte sa njima! Mobilni telefoni, bolesni medijski sadržaji i društvene mreže, i vi koji vređate druge po mrežama, jer se ne slažete sa nečijim mišljenjem, promovišete agresiju, i vi ste kao takvi ste deo ovog zla koje nas je snašlo – napisao je Rakočević i dodao:

– Mnoge stvari bi bile drugačije da ne živimo u ovom izrabljivačkom sistemu gde se roditelji vraćaju sa posla u 6 popodne preumorni, istrošeni i onda provode samo par sati sa decom. Jurnjava za profitom na uštrb porodice i društvenog života. Ko onda obrazuje decu? Kakvim sadržajem.

Ovi tvitovi naišli su na pozitivnu reakciju javnosti, a Rakočević je izdvojio vreme i da odgovori na određene komentare.

– Nastavnicima i službenim licima je oduzet autoritet, zbog zapadnoevropskih ‘dečjih prava’ ne smeju da ih popreko pogledaju. A roditelji dolaze sa advokatima i prete školi tužbava ako dete dobije lošu ocenu ili ako je izbačeno sa časa.

5
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter