0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: Starsport

MIJOVIĆ NAKON MEČA SA PARTIZANOM: ‘Imamo čemu da se nadamo!’

Objavljeno: 22.04.23 u 08:41

Zadovoljan igrom svojih igrača.

Košarkaši Partizana su ostvarili važnu pobedu protiv Budućnosti u Podgorici rezultatom 83:82 u jednoj dramatičnoj završnici. Izabranici Željka Obradovića su ovom pobedom zauzeli prvo mestu na kraju regularnog dela ABA lige i obezbedili domaći teren u plejofu.

Nakon ovog susreta trener domaćih Petar Mijović rekao je da misli da su uspeli u osnovnoj ideji da se povuku pred talentom Partizana.

– Mislim da smo uspeli u osnovnoj ideji da odgovorimo. To da se pred talentom Partizana i Željkom Obradovićem ne povučemo, te utakmicu iskoristimo za potvrdu nekih stvari koje smo imali ovih dana. Pokušali smo da ubacimo nešto novo, posebno u odbrani. Imali smo neke dobre periode, ali i padove. Oni se posebno osete protiv ekipe kao što je Partizan. Sredina druga četvrtine na njihovu promenu odbrane donela je loše reakcije. – započeo je.

Istakao je da su promašili dva zicera I zakucavanje što je već šest čistih poena.

-Promašili smo i dva zicera i zakucavanje što je čistih šest poena. Zbog toga smo otišli na deset razlike. U drugom delu smo odreagovali dobro. Erick Green je potvrdio sav svoj kvalitet, hteli smo da napadnemo Kevina Puntera i Jamesa Nunnallja kako bi im ostavili što manje svežine za napad. – nastavio je on.

Dodao je da je pre dolaska dobio informaciju da ekipa trenira jako dobro I da je odnos na visokom niovu.

– Uz ovakav pristup, nivo fokusa i određene minute pojedinaca na parketu imamo čemu da se nadamo u nastavku sezone. Ja sam u tri-četiri dana dobio potvrdu od stručnog štaba da ova ekipa trenira jako dobro i da je odnos na visokom nivou. To je sve potvrđeno, prirodna je reakcija kada u ekipi imate koji su svesni svoje odgovornosti. – rekao je trener Budućnosti.

Na kraju govorio I o navijačima koji su dodatno poneli igrače.

– Ima reakcije u odnosu na dešavanja, na kvalitet protivnika i posebno u odnosu na šta je Morača ličila večeras. Ekipa kao što je Partizan koju vodi najbolji trener u Evropi igra pred 20 hiljada ljudi. Mi to nemamo, ali dovoljno je da pet hiljada navijača s tribinama nama evidentno pomaže. Slika sa tribina je dodatno ponela igrače koji su prepoznali momentat. Oni su nas podrškom ostavili u meču. – zaključio je Mijović.

BONUS VIDEO:

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter