0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

PARTIZAN RUTINSKI PROTIV IGOSA: Gosti zapretili početkom drugog poluvremena, pa dodatno motivisali crno-bele! (FOTO)

Objavljeno: 10.04.23 u 21:52

Još jedno sjajno izdanje Alekse Avramovića!

Košarkaši Partizana savladali su Igokeu u 25. kolu Admiral bet ABA lige. Izabranici Željka Obradovića slavili su sa sigurnih 89:74 i tako zabeležili 14. uzastopnu pobedu u regionalnom takmičenju. Crno-beli su načinili krupan korak ka početnom cilju, a to je osvajanje liderske pozicije u regularnom delu lige i prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Pravi revolveraški obračun viđen je u uvodnim minutima duela. Crno-beli su na teren istrčali u nešto drugačijem sastavu od uobičajenog, sa većim brojem mlađih igrača.

Briljirao su Jam Madar i Uroš Trifunović  sa po osam postignutih poena u prvoj deonici, a ispratio ih je Alen Smailagić sa šest. Raspoloženje u šutu za tri poena nosilo je crno-bele do prve značajnije prednosti. Čak 7/12 šutirao je domaćin sa linije 6.75 u prvom kvartalu.

Sa druge strane Partizanu je parirao Stefan Đorđević sa 12 ubačenih poena, dok su gosti šutirali odličnih 3/3 za tri poena. Prvi period igre završen je rezultatom 33:25.

Ruku je u drugoj deonici namestio raspoloženi Tristan Vukčević. Bivši igrač Real Madrida ubacio je devet poena i održavao zarađeno vođstvo. Đorđeviću se na drugoj strani samostalnom serijom 5:0 pridružio i Nerandžić. Na poluvreme se otišlo pri rezultatu 50:44.

Najduža pauza na utakmici očigledno je više prijala izabranicima Vladimira Jovanovića. Serijom 0:8 otvorili su gosti drugo poluvreme i poveli po prvi put (50:52).

Dobri minuti Igokee prekinuti su pogotkom Zeka Ledeja, a onda je usledio pravi sunovrat u redovima ekipe iz Laktaša. Toliki broj neshvatljvih grešaka i loših poteza kaznili bi i značajno manje kvalitetniji timovi od Partizana, koji takve propuste ne oprašta ni evropskim velikanima.

Kevin Panter je lako poentirao u tranzicji, a potom je arbitar nakon gledanja video snimka Kondiću dosudio nesportsku grešku. Iskoristili su to domaći i tako počeli da stvaraju sve ubedljviije vođstvo.

Na momente je delovalo da će Igokea moći da parira rivalu u nastavku, ali greškama su pobeđivali sami sebe. Sjajnu asistenciju i košarkašku inteligenciju Janisa Papapetrua iskoristio je Naneli. Iskusni Amerikanac je poentirao pod faulom, a kasnije je realizovao i dodatno slobodno bacanje.  Trojka Papapetru za 68:57 u finišu treće deonice značila je i kraj za Igokeu.

Partizan je u nastavku na krilima Alekse Avramovića postepeno samo povećavao prednost. Sjajno raspoloženje iz Monaka ‘preneo’ je na večerašnji duel reprezentativac Srbije. Dobra energija u defanzivi omogućila mu je nekoliko situacija za leke poene u tranziciji, a zatim i pogođene šuteve za tri poena.

Panter se nadovezao pogođenom trojkom i Partizan se odlepio na maksimalnih 85:62. Posle dužeg vremena i silnih problema sa povredama i mononukleozom na teren se vratio mladi Balša Koprivica.

Utakmica je završena rezultatom 89:74.

Najefiksniji igrač u redovima pobedničkog sastava bio je Aleksa Avramović sa 15 poena, skokom i tri asistencije.

U sastavu Igokee istakli su se Đorđević sa 18 poena i 10 skokova, kao i Nerandžić sa 18 poena i uhavaćenih lopti.

BONUS VIDEO:

 

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter