0
Košarka

Partizan's head coach Zeljko Obradovic during round 32 Euroleague basketball match between Partizan and Real Madrid in Belgrade, Serbia, on March 31, 2023. photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

OBRADOVIĆ HVALIO PREZIMENJAKA: „Odličan posao u Monaku radi Saša, čestitam mu!“

Objavljeno: 06.04.23 u 14:35

Crno-bele čeka težak zadatak!

Partizan Mozzart Bet sutra od 21 čas gostuje ekipi Monaka u okviru 33. kola Evrolige.

Trener crno-belih, Željko Obradović, ishvalio je napadački potencijal Monaka te jasno podvukao da se određene brojke protivnika moraju smanjiti.

Monako je tim koji ima izuzetne pojedince, ali igraju timski. Ono što smo analizirali, to je da su oni u nekom proseku od 86,5 poena, ali njihova igra u tranziciji je dosta bitna. Daju dosta poena u tranziciji i u izolaciji, daju dosta poena da koriste utrčavanje sa strane pomoći i ono gde su posebno dominantni, to je skok u napadu. Prosečno daju po 60 poena za sve te četiri stvari. Moramo o svemu da vodimo računa, da smanjimo te brojke, ključ je odbrana i to je suština te utakmice. – započeo je Željko.

head coach Zeljko Obradovic FMP – Partizan, ABA Liga, 3. April 2023. Beograd, Srbija (credit: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

 

Monako u svojim redovima ima Majka Džejmsa, ali Obradović je svestan da ne preti opasnost samo od njega.

On je izvanredan napadač, to nije ništa novo, ima mnogo poena u rukama, ali ima i Džordan Lojd i Okobo, svi ostali igrači. Mogu da izađu sa tri mala, sa visokim trojkama i četvorkama da sve preuzimaju, na poziciji pet imaju igrača koji je sposoban da igra pik en pop, ali imaju i skočnog Hola, koji je sposoban da skače iz drugog plana, da lupa rampe i kontroliše reket. Ne možemo da pričamo samo o jednom igraču, Majk je mnogo bitan igrač za njih, ali i svi ovi ostali su izuzetno bitni. – kazao je šef struke Partizana.

Osvrnuo se na posao koji radi u Monaku njegov prezimenjak, Saša.

Odličan posao radi Saša, čestitam mu na svemu što je uradio u karijeri i posebno ove godine šta radi sa Monakom. – jasan je trener crno-belih.

Za kraj, potvrdio je da je zdravstveno stanje dobro.

Svi su zdravi. – zaključio je Obradović.

U prvom ovosezonskom duelu ova dva tima crno-beli su slavili ubedljivo – 100:80.

BONUSI VIDEO:

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter