0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

STATISTIČKA PLATFORMA ‘NE LAŽE’: Katai igrač utakmice po svim parametrima!

Objavljeno: 02.04.23 u 15:47

Sjajno izdanje iskusnog ofanzivca!

Crvena zvezda je trijumfovala nad ekipom Mladost GAT na stadionu “Rajko Mitić” u okviru 28. runde nacionalnog prvenstva skorom 4:2. Naslov igrača utakmice sa indeksom 254, prema statističkoj platformi InStat, je poneo dvostruki strelac Aleksandar Katai.

Stigao je Zvezdin Magiko do 15. gola u Superligi Srbije ove sezone i time zadužio ulogu lidera liste strelaca u domaćem šampionatu. Reprezentativna pauza je očigledno prijala iskusnom fudbaleru koji je bio izuzetno raspoložen protiv novosadske Mladosti.

Prvo je u 16. minutu susreta iskoristio odličan ubačaj u kazneni prostor od strane Aleksandra Pešića. Sjajna akcija domaćeg tima je u potpunosti ispraćena od strane Kataija, koji je na drugoj stativi pri klizećem startu “spakovao” loptu u mrežu. Drugi gol je stigao u poznoj fazi duela, tačnije u 90. minutu. Ovoga puta se u ulozi asistenta našao Osman Bukari, a Zvezdina desetka je prihvatila loptu unutar šesnaesterca i udarcem sa otprilike 12 metara matirala po drugi put gostujućeg golmana.

Pogađao je Katai mrežu rivala u dva navrata, ali nisu jedino golovi bili dovoljni “ljubimcu” crveno-belih navijača da ponese epitet igrača meča. Parametri izvučeni posredstvom statističke platforme InStat su garant onog što sledi. Fudbaler rođen u Srbobranu je najviše puta šutirao prema golu protivnika, a u pet navrata je udarac išao u okvir gola. Driblinzi kao najjače “oružje” Magika su bili uočljivi i golim okom posmatrača, a analiza meča  je dovela do cifre od četiri uspešna. To je samo potvrda Kataijeve probojnosti na prethodnom meču.

Učestvovao je u 12 akcija u šesnaestercu, poslao devet dodavanja u kazneni prostor od toga četiri ključna pasa koja su prethodila gol šansi. Maksimalan skor je zabeležio u vazdušnim duelima, dok je u fazi napada ostvario učinak od 57 procenata dobijenih okršaja sa igračima Mladosti, odnosno 67 posto kad je reč o defanzivi. Takođe, upisao je jedan uspešan start na loptu i presekao jedno dodavanje protivničke ekipe.

Odmah iza Aleksandra Kataija prema indeksu našli su se: Gelor Kanga (252), Kings Kangva (243) i Mirko Ivanić (234).

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter