0
Evroliga

FOTO: Starsport

ČUDO JE POTREBNO DA „CRNO-BELI“ NE UĐU U TOP 8: Partizan progutao Madriđane u grotlu Arene! (FOTO)

Objavljeno: 31.03.23 u 22:38

Veliki podvig izabranika Željka Obradovića

Košarkaši Partizana pobedili su ekipu Reala iz Madrida u okviru 32. kola Evrolige i tako skoro pa sigurno obezbedili ulazak u Top 8.

Startne petorke:

Partizan – Aleksa Avramović, Uroš Trifunović, Janis Papapetru, Zek Ledej, Alen Smailagić

Real Madrid – Alberto Abalde, Adam Hanga, Mario Hezonja, Džanan Musa, Valter Tavares

VESTI O PARTIZANU:

U uvodnih pet minuta, Partizan pokušava dosta da izvlači Tavaresa iz reketa kako bi omogućio nešto lakše poene. Adam Hanga je pogodio dve trojke iz kornera za svojih 6 poena, dok je drugi najefikasniji Valter Tavares sa 5 poena.

Ono što nije dobro za „crno-bele“ jesu dva rana faula Alena Smailagića umesto kojeg ulazi Matijas Lesor koji odmah postiže lake poene na asistenciju Egzuma. Nakon oba pogođena slobodna bacanja Dantea, Partizan prilazi na pola koša zaostatka, 19:20.

 

FOTO: Starsport

 

Lesor pogađa uz faul Poirijea ali ne pogađa dodatno bacanje. Odmah u sledećem napadu, Poirije vraća istom merom i pogađa uz faul Madara. To je već treći faul Izraelcu.

Dante Egzum pogađa uz faul Deka na otvaranju druge četvrtine za erupciju u Areni. Trener gostujuće ekipe, Ćus Mateo, negodovao je zbog dosuđenog faula i dobija tehničku grešku nakon pregledanja snimka.

Edi Tavares nastavlja da pravi problem ekipi Željka Obradovića. Prvo ga faulira Lesor a onda Panter i centar Reala je oba puta bio precizan sa linije penala, 31:29.

 

FOTO: Starsport

 

Dva minuta je na semaforu stajao rezultat 35:34 a onda mini serija Partizana koji poenima Pantera i Lesora ide na +5, 39:34.

Serija slobodnih bacanja sada. Naneli pogađa 4/4 a na drugoj strani Musa 2/2. Sjajna akcija Avramovića za Lesora koji snažno zakacava za +9.

Na poluvremenu Partizan ima odličnih +11. Serijom 14-4 su došli do 49:38. Najefikasniji je Džejms Naneli sa 10 poena.

 

FOTO: Starsport

 

Nakon pogotka Pantera uz faul Tavaresa i pogođenog dodatnog slobodnog bacanja Partizan ima maksimalnih +14, 55:41.

Ne predaje se Real tek tako. Zategli su odbranu i „crno-beli“ su nekoliko napada bili bez poena. Sa druge strane, Madriđani izvlače iskusno faulove i idu na slobodna bacanja, 61:56.

Egzum i Papapetru nastavljaju sa odličnim partijama a na drugoj strani uzvraćaju Hezonja i Musa, koji nakon tehničke greške Grka pogađa bacanja, 72:67.

Ponovo su igrači Željka Obradovića došli do 9 poena razlike a onda velika greška Matijasa Lesora na 2 i po sekunde do kraja treće četvrtine, gde je faulirao Džanana Musu pri šutu za tri. Bosansko-hercegovački reprezentativac pogađa sva tri i vraća svj tim na -6 pred poslednju četvrtinu, 78:72.

 

FOTO: Starsport

 

Trojka Zeka Ledeja na početku poslednje četvrtine za +12. Arena je ponovo eksplodirala. Serija „crno-belih“ 8-2 i sada je 86:74.

Svaki put kada Real proba da se vrati u meč, domaćin pogađa bitnu trojku. Ovog puta je to delo Smailagića. Edi Tavares završava meč zbog pete lične greške a posle lepog pogotka Smailagića, Naneli zakucava pobedu, 94:76.

Panter pogađa trojku za +20, 98:78. Serija Partizana 20:6 u ovoj četvrtini. „Parni valjak“ je rutinski priveo meč kraju i zasluženo slavio.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili su Kevin Panter sa 16 poena i 6 asistencija odnosno Matijas Lesor sa istim brojem poena uz 8 skokova i 3 asistencije. Dante Egzum je dodao 15 a Naneli 14 poena.

U redovima Reala, najbolji je bio Musa sa 22 poena a pratili su ga Gabrijel Dek i Mario Hezonja sa po 17 poena.

18
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter