18
Fudbal

Aleksander Ceferin UEFA President meeting with Aleksandar Vucic President of Serbia and Zoran Gajic on January 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

VUČIĆ O PORESKIM DUGOVANJIMA ZVEZDE I PARTIZANA: Evo koliko duguju večiti državi u dva najpopularnija sporta!

Objavljeno: 26.03.23 u 12:30

Govorio i svojoj navijačkoj pripadnosti!

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, danas je gostujući na televiziji Pink otkrio koliko su poreski dugovi Crvene zvezde, odnosno Partizana u fudbalu i košarci.

Ja sam pogrešno mislio i danas ću da govorim nešto slobodnije. Mislio sam da to ima veze sa sportom, sa tim što ja ne krijem da navijam za Zvezdu. Valjda je normalno da ne krijete to i ne lažete svoj narod. Tajani navija za Juventus, Đorđa Meloni navija za Romu, u istoj su vladi, predsednik i potpredsednik i niko sa tim nema problem. Helmut Kol je navijao za Kajzeslautern, Džon Mejdžor za Čelsi i tako dalje. Ja sam mislio da to ima veze sa sportom zbog nešto većih uspeha Crvene zvezde. – započeo je predsednik.

Serbia’s tennis player Novak Djokovic greets media representatives upon his arrival for meeting with Serbian president Aleksandar Vucic in Belgrade, Serbia on Feb. 3, 2022.

Potom je otkrio dugovanja iz kojih se može zaključiti da crno-beli imaju dosta više duga.

Onda sam shvatio da to nije to. Onda sam pomislio, možda stvarno tu ima nešto. Kada pogledate, zajedno fudbalski i košarkaški klub Partizan, duguju državi dospelih poreskih obaveza 26 miliona evra. A FK i KK Crvena zvezda, zbog poslednje uplate fudbalskog kluba koja je bila značajna od 7.3 miliona evra, duguju, nešto manje od tri miliona evra. Onda sam p**er zato što navijačima onog kluba, ili delu navijača onog kluba, bar sam tako pomislio, zato što ih „puštamo“ da ne plate, a ovi drugi moraju svi da plate. Vojvodina sada ima agilnu upravu i ona je, možda, i najzdraviji klub kod nas, kao i Čukarički i neki drugi privatni klubovi, iako ovo nije privatan klub. – zaključio je Vučić.

BONUS VIDEO:

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

8
1

18 Komentara

  1. Hvala Hotsportu sto mi je pustio komentar, verujte kakva je kod nas sloboda stampe i da je gotovo sve zacepljeno, nisam ovo ocekivao! Bas vam hvala, veliki ste!
    Gledam kod Jeremicke na Pinku Knjaza koji sramotno sabira skupa dugove oba sporta i poredi po klubovima dug drzavi, pa zaista je to bezcasno do nepristojnosti i potpune nedostojnosti za sefa drzave! A ko to upravlja Partiznovim klubovima, i kosarkaskim i fudbalskim? Pa njegovi postavljenici, njegovi stranacki schlichteri a Vucelic je gori od Orlica koji mora u prvoj recenici da kaze „Kao sto je predsednik…rekao…“! Sve je to isto jer Dacica i SPS ne vidim iza Vucica negde su mu se kod njega i u njega sakrili, ni da izvire! Ja se bojim da je taj dug zbog toga sto njegovi kadrovi kradu Partizanove klubove a u CZ kradu i FSS da bi spasavali Cergarku! Tuga jedna, bojim se da kao kolateral ne bude gasenje tih klubova. Hocu da verujem da kod Knjaza postoji makar trunka razuma i da shvati da pozitivan i da vracas dugove i placas poreze mozes samo ako osvajas trofeje i igras velika takmicenja. Ako otvoreno forsiras jedan klub, Cergu, onda time gasis svaku sansu drugom klubu da je finansijski solventan i sposovban da isplacuje redovno poreske obaveze. O cemu to on prica. Spinovi vise ne mogu proci, narod vidi sve. Dzaba Terzic laze, sve je prozreno, sve je jasno! KKP puni Arenu, jedino tako moze vracati konsolidovane dugove, nadam se da to ide u tom pozitivnom pravcu. FK Partizan takodje treba krenuti u tom pravcu, ali mora napraviti tim za veca dela i posete utakmicama. Drzava je sada partner ovim klubovima, pozajmljivala im je novac dotle dok nisu postali prezeduzeni, sada mora da ih jos vise pomogne da bi uspeli da joj vrate taj novac. Nema nazad jer bi bila katastrofa da se stvari otmu i da realnost postane otrovno nepodnosljiva i u sirem, socijalnom kontekstu. Politika je uvek bila umece koristenja svih mogucnosti i potencijala. Samo pojacana podrska ovim klubovima iste vadi iz zone potpunog sloma ne samo njih ,nego i celog srpskog sporta!

    0
    1
    Odgovori
  2. Cim su usli u FSS gotovo sledeceg dana su pokupili kasu dali Cergi da isplati porez, nadam se da racunaju na sigurne pare od ucesca u Ligi sampiona koju im je fakticki koliko i oni sami sebi obezbedio isti taj Partizan! Kazem, nadam se da ce onda te pare vratiti,odnosno da ce te pozajmljenene silne novce FSS zadrzati kad stigne uplata u FSS na prelazni racun od UEFA!
    Ali, zasto je to uradjeno? Pa zato da bi nj.v. ON mogao da ovo prica kako je ,eto, CZ bez dugova a Partizan duzan kao niko! Ovaj spin je njegova sramota jer je sve uradjeno po njegovom nalogu koji je izvrsio taj trojanski konj u FSS apostavljen od NJEGA, to je ta nesreca Nedimovic! Neverovatna pirueta , jer se javlja Tersman i kakav je to bescasnik, hvali se da je cz uplatila tih velikh 8Mevra poreza i ne duguje vise nista rzavi! Cisti primer bescasca i besprizorne zloupotrebe vlasti i lazi koje ne mogu da se tolerisu u glavama normalnih ljudi!
    I sad hocete da pricate o postenom sampionatu,a?
    Odgovorite ,ko placa sudije ,FSS nije nikom nista platio u sudijskoj organizaciji celih osam meseci! Ko to placa? Pa onaj koga oni promovisu u sampiona.
    I onda da volimo Velikog Vodju, je li?!

    1
    0
    Odgovori
  3. Ne duguje narod pare drzavi nego lopovi koji to prave a neodgovaraju nikom e tu je problem,sirotinja placa a budzovani se bahate,ne moze im niko nista.To vi resavajte a ne ko sta kaze,to su gluposti.pozdrav i sve najbolje.

    0
    0
    Odgovori
  4. Tačno se bira trenutak kad će da se ovakve stvari puste u etar, da bi se uzdrmao PARTIZAN iz zle namere i ljubomore jer je pred plasmanom u TOP8 EL. Na najbolji način brani boje SRBIJE posle povratka u EL koju nije igrao 10 godina. Neko tu EL igra12 godina i samo nas tamo bruka a potrošio je enormnu svotu novca. Pitam se kako je fkczv vratila gug od 65 miliona eura i kako je tzv. czv u košarci vratila 17 miliona duga.???

    7
    4
    Odgovori
    • Koliko to decko lupas. Kao prvo,vi ste ti koji prozivate da daje Zvezdi a ustvari cini uslugu vama. Kao drugo,da je hteo da vi budete uzdrmani ili ugaseni on vam ne bi pomogao ni na pocetku sezone,tako da u fudbalu godinama ne bi ste imali licencu a u kosarci bi vam i dalje igrali Vrabac i kompania

      3
      4
      Odgovori
  5. Vučić preko Nedimovića i Tvorzićevih ljudi u FSS kontroliše veliki novac i pokriva sve zvezdine dugove i buduća finansiranja igrača i fk i kk

    8
    4
    Odgovori
  6. Sljamu smece jedno odakle Zvezdi 13.000.000€
    Nisu u poslednjih 5g prodali ni jednog igraca nisu igrali Evropi niti dobili bilo kakav Bonus od UEF-e.
    Opet kada su igrali evropu i 2LS drzavi i drzavnoj banci (Agrobanka)nisu vratio dug od 16.000.000€.
    Sljamu ti si najvece zlo u poslednjih 30g za ovu Banana drzavu.
    Grobari da se trese Arena protiv Barcelone VUCICU PEDERU.

    9
    5
    Odgovori
  7. Čovek,je puko toliko para uložio u projekat FMP i onda dodje jedan Žoc sa 4 mio € manjim budzetom od fmpa i pokaže SVETU da nije sve u parama.Od GOVANA se pita nepravi.

    7
    4
    Odgovori
  8. Skeniranje momenat kad „veliki“ priča o ovome. U rat sa Covicem. Partizane, povući se, sačekaj bolja vremena. Ničija nije gorela do zore!

    7
    3
    Odgovori
  9. Ne treba predesenik da sidje sa Vase grbace vec Vi da platite to sto svi normalni placaju i sidjete sa grbace ovog naroda.Niste Vi Srbski klub pa da trazite olaksice koje niko nema.Inace zbog takvih stvari gasi se Vama jedan dragi klub(Cibona)

    4
    9
    Odgovori
  10. Gospodine predsednice ovo sto radite Partizanu je najblaze receno velika SRAMOTA. Sad kad je kosarkasima potreban mir i podrska,jer imaju veliku sansu da udju u top-8 vi potegnete pricu o porezu.Umesto da se kao predsednik svih gradjana radujete uspesima jednog srpskog kiuba vi pucate od ljubomore.Kao da iz vas govori najveci mrzitelj Partizana gosp.Nebojsa Covic.Zato cemo pokrenuti akciju da mi navijaci skupimo tih 8 miliona za porez.Ja sam penzioner imam 66-god.ali odvojicu 5oE.da platimo taj porez i da nam jednom sidjete sa grbace sa tim porezom .Nadam se da ce mi biti objavljen komentar jer nisam napisao ni jednu ruznu i uvredljivu rec.

    14
    8
    Odgovori
    • Vise nesme ni da se govori o dugu Partizana, a ta ista uprava Partizana je tuzikala Zvezdu evroligi.
      Pre nekoliko godina Zvezda je kao šampion drzave izborija kvalifikacije za LS međutim nije dobila licencu a Partizanu nije smetalo da upadne na njeno mesto. Dokle vise vaseg licemerja

      6
      7
      Odgovori
    • Ne treba predsednik da sidje Vama sa grbace,vec da Vi sidjete sa grbace ovog naroda.Tamo odakle ste dosli gase kk Cibonu zbog iste stvari.
      Ne treba predesenik da sidje sa Vase grbace vec Vi da platite to sto svi normalni placaju i sidjete sa grbace ovog naroda.Niste Vi Srbski klub pa da trazite olaksice koje niko nema.Inace zbog takvih stvari gasi se Vama jedan dragi klub(Cibona)

      5
      8
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter