1
Domaći fudbal

Foto: starsport

Janković: Sa Pinto dogovoren pre Niša

Objavljeno: 20.03.13 u 09:38

Foto: starsport
Foto: starsport

Aleksndar Janković od ponedeljka više nije trener Crvene zvezde. Klub je sporazumno raskinuo ugovor sa „zvezdinim vojnikom“ kako je sam voleo za sebe da kaže, odnosno sa „srpskim Murinjom“ kako su ga iz sasvim nejasnog razloga pojedinci prozvali. Ipak ako je neko pomislio da je to poslednje od Jankovića što će videti i čuti kada je klub iz Ljutice Bogadana u pitanju, pogrešio je jer je Janković još jednom osetio potrebu da svoje blago rečeno očajne trenerske kvalitete zamaskira pričom o stanju u Crvenoj zvezdi te je u tu svrhu da intervju za Sportski žurnal koji vam prenosimo.

„Znao sam da je dogovor sa novim trenerom postignut pre utakmice u Nišu. Morao sam da sačekam odluku Upravnog odbora i budem smenjen, nisam želeo tako da se rastanem od moje Zvezde“, rekao je Janković.

Janković je demantovao izjavu sportskog direktora CZ Zorana Stojadinovića koji je izjavio da zimus nije imao u planu da dovede Sa Pinta.

„Kontakti su trajali dugo, licitacije u medijima nisu postojale slučajno. Zvezdino sam dete, rođen u Beogradu i ne mogu bitne stvari da se dešavaju u klubu, a da ne znam za njih“, rekao je Janković za „Sportski šurnal“.

Njegov sukob sa Stojadinovićem je sve vreme bio prisutan, direktor je sve vreme imao plan da dovede stranog trenera.

„Lični odnos ne sme da bude iznad ekipe. Pritisak se, ipak, reflektovao na tim. Da li je podrška bila iskrane ili ne, nije ni bitno. Neke stvari treba da ostanu između četiri zida, a izlazile su u javnost. Želim novom treneru da ima iskreniju i bolju saradnju sa direktorom nego ja“, istakao je Janković.

Njegov sukob sa direktorom bio je i u vezi sa neigranjem Luisa Garida na poslednja dva meča.

„Imali smo koncepcijske razlike, doveo je igrače na pozicije koje su već bile kvalitetno popunjene. Izostalo je pojačanje na drugim. Pokušao sam da sklopim tim kako sam mislio da je ispravno“.

Janković je u Zvezdu stigao pre samo sedam meseci, nakon smene Roberta Prosinečkog, sa pozicije selektora mlade reprezentacije Srbije.

„Došao sam kad je Crvena zvezda zvala, u interesu kluba. Već sam imao posao, postupio sam kako bi svaki iskreni zvezdaš. Za mene tu ne postoji ništa čudno. Voleću Zvezdu i imati isti odnos kao da sam i dalje trener. Bio sam osetljiv na neke stvari koje su se kosile sa klupskom tradicijom, pojedine poruke su poslate putem medija. Tonikada nije bio manir u Ljutice Bogdana“, iskren je Janković.

Tokom poslednjih meseci u prvom planu u Zvezdi bila su kašnjenja plata, Janković je uvek igrače stavljao na prvo mesto, ističući njihove egzistencijalne probleme.

„Oni su pod najvećim pritiskom. Šta mislim o njima izneo sam najbolje pred utakmicu sa Vojvodinom. Imam veru u ovaj tim kao i u Zvezdinu školu. Sledio sam kurs ustanovljen prošle zime da se ekipa podmladi, da li će se nastaviti tako ne znam. Verujem da momci koje sam trenirao imaju kapacitet za Crvenu zvezdu“, zaključio je Janković.

Janković je sporazumno raskinuo ugovor sa klubom čime se praktično odrekao 150.000 evra, što mu nije prvi put. Kada je otpušten 2008, oprostio je klubu 120.000 evra. Želi da ovaj novac bude usmeren na omladinsku školu, izgradnju reflektora i popravku trave, i nada se da će tako biti.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter