0
Ostali sportovi

FOTO: VSS

SRBIJA POSLE DRAME SAVLADALA SVETSKOG PRVAKA: Delfini bolje izvodili peterce i zabeležili herojski trijumf! (FOTO)

Objavljeno: 12.03.23 u 23:06

Veliki trijumf za našu selekciju.

Vaterpolo reprezentacija Srbije savladala je svetskog prvaka Španiju. Učinila je to posle boljeg izvođenja peteraca, mada je dva minuta pre kraja bila blizu trijumfa pošto je vodila 9:7. Pobeda na petrce donosi dva boda, poraz jedan pa bi Srbija, obzirom da sutra igra sa slabijom Gruzijom mogla da kaže da je siguran učesnik završnog turnira Svetskog kupa.

Pobeda je posebno važna jer je pokazala neverovatan karakter srpskog tima. Punih 12 minuta je Španija kao sat. Odlična odbrana, strpljiv napad rezultat svega je 5:0 za svetskog prvaka. Ko bi mogao da pomisli da bi u naredna četiri minuta grogirani protivnik mogao da napravi parvo čudo i da na veliki odmor ode sa rezultatom 5:5. Viktor Rašović je prvi pogodio špansku mrežu, pridružili su mu se spretni Lazić, dva puta sjajni Mandić i 12 sekundi pre kraja tog dela igre Radulović.

U nastavku je igra bila ravnopravna ali je nervoza postala obeležje španske igre. Dva puta je svetski prvak imao prednost od jednog gola ali su odličnim šutem Strahinja Rašović a potom i na turniru zapaženi Milojević uspevali da utakmicu vrate rezultatski na početak.

FOTO: VSS

Srbija je tada osetila da može i mnogo više od običnog otpora najboljem timu sveta. Isprsila se u drugom poluvremenu i pokazivala daleko veću želju za trijumfom.

Dušan Mandić je početkom poslednjeg dela šraubom iznenadio Loriju za prvo vođstvo srpskog sastava. Kada je tri minuta pre kraja Ubović zakucao loptu u mrežu posle sjajnog dodavanja Vučinića činilo se da Špancima nema spasa. Srbija je od 0:5 došla do 9:7. Delovalo je nestvarno ali se dogodilo.

Krenuli su Martinovi puleni tada na sve ili ništa. Prvo je pogodio Bustos da bi 69 sekundi pre kraja Sanahuja izjenačio. Imala je Srbija dva napada, Španija jedan ali bez uspeha I rešavali su peterci.

Posle tri serije rezultat je bio izjednačen. Tada je srpski selektor Stevanović promenio Mitrovića. Bio je to pobednički potez, Mišović je skrenuo udarac Munariza. Takva prednost se nije ispustila. Strahinja Rašović je doneo vođstvo 13:12, Kabanas izjednačio a Drašović rutinerski pogodio za važan trijumf.

Španija – Srbija 13:14 (3:0, 2:5, 2:2, 2:2- 4:5)

Španija: Agire, Munariz 1, Baroso 2, Sanahuja 4, De Toro, Biel, Famera 1, Kabanas, Taul, Perone, Malarač 1, Bustos, Lorio. Selektor: Martin.

Srbija: Mišović, Mandić 3, S.Rašović 1, Ranđelović, Lazić 1, Radulović 1, Drašović, V.Rašović 1, Stanojević, Ubović 1, Milojević 1, Vučinić, Mitrović. Selektor: Stevanović

BONUS VIDEO:

1
1

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter