0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

SLAVOLJUB ĐORĐEVIĆ – SPAS ZA SURDULICU: Radnik iznenadio Voždovac, Ukrajinac heroj fenjeraša!

Objavljeno: 28.02.23 u 20:21

Surduličani polako, ali sigurno dno tabele ‘prepuštaju’ rivalima!

Uoči početka Svetskog prvenstva u Kataru i odlaska na zimsku klupsku pauzu, malo je onih koji su verovali da će Radnik iz Surdulice zablistati od starta prolećenog dela šampionata i uključiti se u borbu za opstanak u Mozzart bet Superligi Srbije.

Od potencijalnih 15 bodova koliko je bilo u igri nakon dugih priprema za nastavak takmičarske godine, Surduličani su osvojili čak osam, te tako serijom od četiri meča bez poraza najavili ‘ljutu’ bitku za mesto u eliti i naredne sezone.

U terminu od 18 časova, u okviru 24. kola nacionalnog prvenstva, Radnik je ugostio ekipu Voždovca. Zmajevi kubure sa rezultatima od povratka na terene, ali nema sumnje da je današnji trijumf domaćeg sastava veliko iznenađenje. Surduličani su slavili sa sigurnih 2:0, golovima iskusnog Ukrajinca, Tarasa Bondarenka.

Sastav koji nastupa pod dirigentskom palicom Slavoljuba Đorđevića za samo pet kola osvojio je identičan broj bodova kao tokom čitave jeseni. Još jednom se pokazalo da mladi, ali već sada iskusni stručnjak, lekovito deluje na sve boljke Radnika.

Domaćin je bio bolji rival tokom celog meča, ali činjenica da su od 63. minuta zbog direktnog isključenja Borisava Burmaza imali igrača više u polju, mnogo je pomogla Radniku da dođe do zlata vrednih bodova.

Bondarenko, bivši as Metalca i niškog Radničkog, zatresao je mrežu tima iz Zaplanjske ulice u dva navrata. Ukrajinac je najpre bio precizan u 67. kada je pokupio odbitak nakon ‘bombe’ Nemanje Subotića.

Prednost je duplirana 10 minuta kasnije, a uloga heroja ponovo je pripala Bondarenku, koji se u velikom stilu vratio u srpski fudbal nakon višegodišnje epizode u Kazahstanu.

Nema sumnje da je ukrajinski internacionalac bio najbolji pojedinac u svakom segmentu igre, s obzirom na činjenicu da je osim dva pogotka iznudio i crveni karton Burmaza, te dobio većinu duela sa protivničkim igračima.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter