0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

LALATOVIĆ SVESTAN ŠTA ČEKA NJEGOV TIM: ‘Odlično poznajem kolegu, odrasli smo zajedno – Očekuje nas jako teško gostovanje!’

Objavljeno: 22.02.23 u 21:14

Fudbaleri Radničkog gostuju ekipi Napretka u Kruševcu u okviru 23. kola Super lige Srbije. Radnički je trenutno na 11. poziciji u ligi sa 22 osvojena boda, a Napredak 12. sa 19 bodova na svom kontu.

Svoja očekivanja od ovog duela najavio je šef stručnog štaba niškog superligaša, Nenad Lalatović.

-Očekuje nas jako teško gostovanje. Gledao sam prethodnu utakmicu Napretka protiv Novog Pazara, u kojoj je ova ekipa poražena i pored prikazane bolje igre od Pazaraca. Izgubili su meč zbog jedne greške. Promenili su trenera, a uvek ove promene prodrmaju ekipu i unesu neku novu energiju. Odlično poznajem svog kolegu, odrasli smo zajedno, i ja mu želim puno sreće i uspeha, ali tek posle naše utakmice. Napredak ima sjajne pojedince u ekipi i ovo je za sada naš najteži meč na strani. Malo me čude ovi termini za igranje fudbalskih mečeva, radnim danima u pola tri, ali mi se tu ništa ne pitamo.

FOTO: STARSPORT

Srateg Radničkog osvrnuo se potom i na stanje u ekipi Radničkog.

-Atmosfera u ekipi je jako dobra, a igrači su spremni za izazove. Ostaje žal za propuštenom pobedom u prošlom kolu, dominirali smo na toj utakmici, ali nismo realizovali šanse u kojima je teže bilo promašiti nego pogoditi gol. Da smo tu utakmicu dobili bili bi na samo dva boda od
plej-ofa. Ovako, u tri kola smo prepolovili zaostatak iz jesenjeg dela za osmoplasiranom ekipom i verujem da smo na pravom putu. Želimo da se pokažemo u pravom svetlu i da u Niš vratimo sva tri boda.

Poseban akcenat stavljen je i na napadače ekipe i specifičnu situaciju u kojoj se tim našao u ovom trenutku.

FOTO: STARSPORT

-Moramo da štedimo Škrbića, nakon petnaest meseci pauze ne smemo ga preforsirati i rizikovati novu težu povredu. Njega polako vraćamo u mečeve, a da je on potpuno spreman bio bi najbolji napadač lige. Petrov nam se razboleo pred prošli meč, pa smo ostali samo sa omladincem Petrovićem, koji je na pripremama takođe vukao zdravstveni problem sa plućima. Pavlović je dobio strašan udarac u zglob na prošlom meču i on se polako oporavlja. Andrić se konačno vraća posle oporavka od povrede koji je zadobio u finišu priprema.

Za kraj, Lalatović je još jednom apostrofirao ujednačenost ekipa u Super ligi i veliku neizvesnost za konačan plasman na kraju prvenstva.

-Svi su se odlično pojačali i sada nema izrazito slabe ili jače ekipe od naše, svako svakoga može da dobije a još je puno bodova u igri. Na nama je da u narednim teškim utakmicama pokažemo pravo lice i da nastavimo da gradimo našu igru podižemo se i na tabeli. Mi sada nemamo tim koji može da gazi sve pred sobom, ali u prva tri kola nijedan protivnik nas nije nadigrao. Naprotiv, bili smo bolji rival u svim utakmicama.

Meč na stadionu Mladost u Kruševcu počinje u 14:30 sati, a glavni sudija biće Jovan Šegrt.

0
1
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter