0
Evrokupovi

FOTO: FK Partizan

SAMI PROTIV SVIH: Evo šta je Partizan zaradio za srpski fudbal pobedom nad Šerifom!

Objavljeno: 17.02.23 u 08:52

Nije beznačajno!

Partizan je sinoć u Kišinjevu savladao Šerif sa 1:0, golom Rikarda Gomeša u 45. minutu. Na taj način, crno-beli su došli na korak od osmine finala Lige konferencija.

Osim za Partizan, ova pobeda bitna je i za srpski fudbal. Naime, ovo kolo se ne boduje za UEFA koeficijent, ali je bitno za nacionalni koeficijent, a sve to će biti značajno za sezonu 2024/25.

Partizan je doneo 500 bodova nacionalnom koeficijentu Srbije, sinoćnjom pobedom i tako barem za još neko vreme održao Srbiju na 11. mestu.

FOTO: FK Partizan

Jasno je da će teško Srbija ostati na tom mestu, s obzirom da se Turska približava, a da ima mnogo više predstavnika u Evropi. Naime, Turcima su u evropskim takmičenjima ostali još Trabzon, koji je i pobedio sinoć i doneo 400 bodova za turski koeficijent, te Fenerbahče, Bašakšehir i Sivas.

Ova tri kluba će svoje takmičenje nastaviti u osmini finala, a jedinu šansu koju bi Srbija imala da zadrži 11. mesto jeste da svi turski predstavnici ispadnu u osmini finala i da po mogućnosti dožive što više poraza.

Trenutno Srbija im 32.375 bodova, dok Turska navire sa 31.500 bodova.

Što se tiče Partizana, pobedom u Kišinjevu zaradili su 300 hiljada evra, a ukoliko izbace Šerif zaradiće još 600 hiljada evropskih novčanica.

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

8
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter