0
Evropske lige

FOTO: Gaziantep FK @GaziantepFK/ Twitter

GAZIJANTEP SE POVLAČI IZ SUPERLIGE I KUPA TURSKE: Zbog zemljotresa završena sezona za Markovićev i Jevtovićev klub!

Objavljeno: 12.02.23 u 19:45

‘Posle takve katastrofe o fudbalu nismo mogli ni da pričamo!’

Prema trenutnim informacijama broj žrtava razornih zemljotresa u Turskoj i Siriji prebacio je cifru od 25 hiljada ljudi. Spasilačke ekipe su na terenima, ali polako se gubi nada da će posle sedam dana uspeti da spase još života.

Zbog velike tragedije, nako Hataja, Gazijantep je drugi fudbalski klub koji je odlučio da istupi iz nacionalnog prvenstva i Kupa Turske.

Klub za koji nastupaju srpski fudbaleri, Lazar Marković i Marko Jevtović, povukao se iz Superlige do kraja aktuelne takmičarske godine, a još uvek nije poznato kada će ponovo istrčati na teren.

-Naša borba se nastavlja kako bismo zacelili rane od zemljotresa koji je zadesio naš grad i 10 susednih gradova 6. februara. Posle takve katastrofe o fudbalu nismo mogli ni da pričamo. Pre svega, želimo milost Božiju našim građanima koji su stradali u zemljotresu i brz oporavak povređenima. Čini se da nije moguće da nastavimo sa sportskim aktivnostima u ovim teškim uslovima.

-Odlukom Upravnog odbora, odlučeno je da se povučemo iz Super lige i Kupa Turske za aktuelnu sezonu. Verujemo da će naš grad i država što pre zalečiti rane od ovog zemljotresa i zahvaljujemo se svima koji su stali uz nas svojom podrškom. Kao prestonica gostoprimstva, naš grad Gazi nastaviće svoju borbu sa verom da će što pre ugostiti sve ljubitelje fudbala i upoznati naše navijače koji vole crveno i crno – navodi se u zvaničnom klupskom saopštenju.

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter