0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

TRI MESECA ČEKALI NA POBEDU, PA VEZALI TRI U NIZU: Gigić presudio Spartaku, Subotičani ostali u opasnoj zoni!

Objavljeno: 12.02.23 u 16:50

Zaleđen teren više prijao domaćem sastavu!

Sudija Ivan Stamenković tačno u 14. časova izveo je na teren Gradskog stadiona u Ivanjici fudbalere Javor Matisa i subotičkog Spartaka. Utakmica dva sastava iz ‘donjeg doma’ Mozzart bet Superlige Srbije bila je od izuzetnog značaja za oba kluba, kada se u obzir uzme grčevita borba za opstanak u elitnom rangu koja ih očekuje u nastavku proleća.

Blago rečeno loši uslovi za igru očigledno su za nijansu više ‘prijali’ domaćem timu, koji je sa minimalnih 1:0 došao do trijumfa u 21. kolu nacionalnog prvenstva naše zemlje.

Posle tri vezane pobede tokom avgusta, čekao je Javor na trijumf puna tri meseca do susreta sa Napretkom i vikenda pre zimske pauze. Izabranici Mladena Dodića su na prolećnoj premijeri nadigrali Mladost GAT, da bi danas došli do devetog boda na tri poslednja meča.

Malo tečne igre i fudbalskog nadmetanja je viđeno u Ivanjici, a potez koji je obeležio današnji dvoboj viđen je u 34. minutu susreta. S obzirom na zaista veliki broj prekida, moglo se naslutiti da bi upravo taj segment igre mogao rešiti pitanje pobednika. Upravo je takav scenario viđen u Ivanjici, kada je domaći tim izborio slobodan udarac u blizini desne korner zastavice.

Milošević je namestio loptu i poslao centaršut na drugu stativu, gde se najbolje snašao Petar Gigić. Na putu do gola nakon Gigićevog udarca glavom, lopta je zakačila Hrustića i promenila smer, pa golman Manojlović nije nikakve šanse.

Rezultati 21. kola Mozzart bet Superlige Srbije:

Petak:

Radnik Surdulica – Mladost Lučani 1:0

Čukarički – Radnički 1923 3:2

Subota:

Voždovac – Crvena zvezda 0:6

TSC – Napredak 2:0

Vojvodina – Kolubara 3:0

Partizan – Mladost GAT 0:4

Nedelja:

Javor – Spartak 1:0

Novi Pazar – Radnički Niš – u toku


Standings provided by Sofascore

 

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter