2
Evroliga

FOTO: KK Partizan

VELIKI KORAK CRNO-BELIH U BORBI ZA TOP 8: Pao je Žalgiris u Kaunasu! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 03.02.23 u 20:50

Ubedljiva pobeda crno-belih!

Košarkaši Partizana ostvarili su izuzetno ubedljivu pobedu na neugodnom gostovanju u Kaunusu. Crno-beli su razbili domaći Žalgiris sa 88:74 i tako izjednačili skor sa litvanskom ekipom, pa sada oba sastava imaju po 12 pobeda i 11 poraza.

Izabranici Željka Obradovića kontrolisali su utakmicu od samog starta. Osim početnih 2:0 Žalgiris više nije uspeo da dođe do vođstva. Na leđima Janisa Papapetrua i Kevina Pantera Partizan se odvojio na tada maksimalnih +10.

Litvanci nisu imali spreman odgovor na fantastični igru beogradskog tima. Prednost je postepeno samo rasla, a na kraju prve deonice rezultat je bio 15:26.

Sjajnom dvojcu u nastavku se po običaju pridružio Matijas Lesor i srpski predstavnik je u potpunosti slomio rivala. Atraktivnim zakucavanjem na asistenciju Trifunovića Lesor je još više podigao energiju ekipe, da bi ubrzo usledila trojka Zeka Ledeja.

Blago rečeno domaćin nije znao gde se nalazi u tim momentima. Prednost je rasla do +19, a Brazdeikis je koliko, toliko držao Litvance u igri. Na veliku pauzu akteri su otišli pri rezultatu 30:47.

Serijom 4:0 Litvanci su otvorili treće deonicu i dali jasan znak da će odmah krenuti u totalnu ofanzivu, bez mnogo kalkulacija. Napadački potencijal Žalgirisa nije sporan, ali Partizan je na gotovo besprekoran način zatvorio sve prilaze svom košu u prvom poluvremenu. Brazdeikis i Birutis su poentirali, ali usledila je sjajna reakcija u vidu pogotka za tri poena Janisa Papapetrua. Grk u poslednje vreme pruža sve bolje partije.

Ono što je u tim momentima delovalo zabrinjavajuće jeste kontinuitet koji je domaći sastav ostvario u napadu. Defanzivno nisu uspeli da se konsoliduju, ali su vezali nekoliko napada u nizu i koliko, toliko prišli Partizanu. Brzo se igralu u trećoj deonici, a crno-beli su uvek imali spreman odgovor na napade zelenih.

Tečna igra u napadu Žalgirisa nije toliko dolazila do izražaja, s obzirom na velike probleme u defanzivi koji su bili i više nego primetni. Ipak, najviše zahvaljući odličnom šutu sa distance, domaćin je postepeno ‘topio’ zaostatak. Na dva minuta do kraja trećeg kvartala Žalgiris je prišao na 52:58.  Tada je videlo isplivalo ono što krasi crno-bele tokom cele sezone, a to je veliki individualni kvalitet. Papapetru je nastavio da dominira na parketu i novim pogotkom za tri vratio samopouzdanje svom timu.

Partizan je odlučujuću deonicu otvorio sa serijom 6:0 u tako sebe približio novoj pobedi. Domaćin je nizao greške, a crno-beli su neprestano punili njihov koš. Posle tri minuta igre u četvrtoj četvrtini Partizan je vodio sa ubedljivih 11:2. Do kraja meča srpski klub je samo uvećavao svoju prednost, pa je na dva minuta do kraja vodio sa ogromnih +21. Domaćin je u blažoj meri uspeo da smanji rezultat.

 

29
0
2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter