0
Evroliga

Facundo Campazzo during the 2022/2023 Aba League match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Cedevita Olimpija at Aleksandar Nikolic Hall on January 23, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

KAMPACO POTREBNIJI NEGO IKAD: Top 8 naizgled izmiče crveno-belima, ali još uvek ima dosta da se igra!

Objavljeno: 03.02.23 u 12:30

Veliko pitanje.

U strmoglavom padu forme je Crvena zvezda Meridian Bet. On jeste bio očekivan, s obzirom tempo utakmica koji je ubitačan i to što dosta igrača ili izlazi iz forme ili ‘vuče’ neku hroničnu povredu.

Međutim, Zvezdina igra je opala, momci na terenu izgledaju poprilično umorno. Zato sada svi već razmišljaju da li će Zvezdi ostati šansi za Top 8 kada Kampaco zaigra.

Head coach Dusko Ivanovic and Facundo Campazzo during the 2022/2023 Aba League match between Crvena Zvezda mts Belgrade and Cedevita Olimpija at Aleksandar Nikolic Hall on January 23, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Kao što je poznato Argentinac će prvi meč u crveno-belom u okviru Evrolige odigrati 2. marta u Minhenu. Do tada ova ekipa mora izneti još dve utakmice – gostovanje Makabiju i Alba kod kuće.

Definitivno u ovom nizu poraza, koji se mora prekinuti, ne bi bilo dobro da crveno-beli dožive još dva poraza, s obzirom da direktni konkurenti odmiču na više od jedne pobede.

Jednostavno Zvezdi je potreban neko ko će rasteretiti Vildozu i Nedovića, s obzirom da je fokus evroligaških odbrana upravo na njima. Upravo tako nešto bi učinio Kampaco.

Nemanja Nedovic (L) and Luca Vildoza during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Crvena Zvezda mts Belgrade and AS Monaco at Aleksandar Nikolic Hall on January 12, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Primetan je pad forme posebno Nedovića, ali i kod Vildoze koji se čini malo i umoran na parketu pa često donese i pogrešne odluke, iako je u porazu od Virtusa bio ubedljivo najbolji igrač na terenu. Tu je potrebna konstanta podrška ostalih igrača, koja osim u vidu Filipa Petruševa, ne dolazi za sada. Ben Bentil je sinoć nakon dugo vremena pokazao ‘znake života’.

Utakmice koje će Zvezda odigrati sa Fakundom Kampaco u Evroligi: Bajern (gost), Anadolu Efes (domaćin) Panatinaikos (gost), Barselona (gost), Baskonija (domaćin), Valensija (domaćin), Asvel (gost), Olimpijakos (domaćin) i Fenerbahče (domaćin).

Definitivno će biti šanse za Zvezdu, s obzirom da su utakmice koje slede nakon što Argentinac zaigra, skoro sve protiv direktnih konkurenata za Top 8.

NAJNOVIJE VESTI IZ EVROLIGE:

1
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter