0
Fudbal

FOTO: Youtube screenshot

BEZ STARCA NEMA UDARCA: Najstariji fudbaler na planeti produžio ugovor!

Objavljeno: 27.01.23 u 20:50

Izgleda da će igrati fudbal do smrti

Ako ste ikad gledali japanski fudbal onda sigurno morati znati za ime Kazujoši Mijura, to je čovek koji je već odavno ušao u legendu.

Reč je o fudbaleru iz „zemlje izlazećeg sunca“ koji trenutno nastupa u drugoj portugalskoj ligi za Oliveirense, a to ne bi bilo ništa čudno da on ovog februara neće napuniti 56 godina.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Iako ste očekivali da je ovo vest o njegovom penzionisanju prevarili ste se. Naime, Mijura je rešio da produži ugovor na još godinu dana sa portugalskim timom.

Fudbalsku karijeru počeo je u Brazilu gde je nastupao za velikane Santos, Palmeiras i Koritibu, potom se vratio u Japan gde je igrajući za brojne klubove postizao veliki broj golova i dobrim partijama 1999. godine zaradio ugovor sa Dinamom iz Zagreba, sa kojim je bio prvak Hrvatske.

Za reprezentaciju Japana odigrao je 89 utakmica i postigao 55 golova. Takođe šest puta je nastupio i za futsal selekciju Japana i postigao gol.

1
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter