0
Domaći fudbal

FOTO: HotSport

LAZAR NIKOLIĆ ZA HS: ‘Gol Partizanu kao šlag na tortu! Došao sam po duplu krunu i Ligu šampiona!’ (FOTO)

Objavljeno: 24.01.23 u 08:00

‘Nadimak nosim po Dušanu Basti, poslao mi je dres iz Lacija!’

Kao i veliku većinu svetski poznatih klubova, tako ni Crvenu zvezdu nije mogao da preskoči trend potrage za adekvatnim pojačanjem na bekovskoj poziciji. Smatralo se da je malo onih koji mogu da dosegnu do crveno-belog dresa i ispune sva očekivanja stručnog štaba iz Ljutice Bogdana, međutim jedno ime za vrlo kratko vreme postalo je interesantno u srpskom fudbalu.

Posle više od dve nedelje priprema u Turskoj, ne postoje negativni komentari na račun nekadašnjih boljki, jer desna linija terena funkcioniše fenomenalno u tandemu Nikolić-Bukari.

Doskorašnji as Javora i dete Romantičara sa Karaburme, Lazar Nikolić, nametnuo se Milošu Milojeviću i njegovom timu kao jedan od najboljih pojedinaca i pouzdanih oportunista u sastavu na pripremama za nastavak sezone u Antaliji.

FOTO: HotSport

LN: Ovo su moje prve moje pripreme sa Crvenom zvezdom. Saigrači su mi dosta pomogli, posebno iskusniji , stariji fudbaleri. Brzo sam se prilagodio ekipi i dobro treniram. Gol protiv Kopra ukrasio je dosadašnji period i znači mi za samopouzdanje pred nove izazove. Nadam se da će ih biti i u prvenstvu. Crveno-beli dres ima svoju težinu. Postoji određeni pritisak, ali volim to. Ne postoji strah. Radujem se izazovima i drago mi je što sam došao u Crvenu zvezdu. Smatram da nisam pogrešio i nijednog trenutka nisam doveo u pitanje svoju odluku. Nije kao u manjim timovima, neuporediv je Javor sa Crvenom zvezdom u tom smislu. U Zvezdi moramo uvek da pobeđujemo što je normalno. Pritisak mi dolazi kao vetar u leđa – počeo je razgovor za HotSport mladi bek crveno-belih, koji je potom ekskluzivno otkrio kako je došlo do saradnje sa srpskim šampionom.

LN: Sve se dogodilo u mesec i po dana. Prvi put kada sam čuo da se Zvezda interesuje za mene bilo mi je veoma drago i to mi je bio podstrek da dobro treniram i radim.

Noć pre ozvaničenja transfera na ‘Marakanu’, tadašnji defanzivac Javora iz Ivanjice postigao je spektakularan pogodak protiv Partizana u Beogradu, vredan podele plena. 

LN: Da, bilo je već sve definisano oko transfera i pogodak protiv crno-belih došao je kao šlag na tortu. Bio je to motiv više, da potvrim da me je Zvezda sa pravom izabrala. Bio sam presrećan, posebno jer sam postigao gol večitom rivalu. To je potrebno da se doživi, nemoguće je opisati. I dan danas se kroz poruke provlači taj gol. Navijači koji mi se javljaju čestitaju i pamte ga. Bilo bi lepo da ponovim to u dresu Zvezde.

Minuti nakon potpisa ostaće upamćeni po stotinama poruka i čestitiki koje su pristizale, a još uvek ne prestaju kada je u pitanju izbor mladog beka. 

LN: Dosta njih je bilo oduševljeno. Saigrači iz OFK Beograda koji su nastupali za Zvezdu. Svi su čestitali što mi je veoma drago.

Ambicije se ne stvaraju da bi se krile, već se predanim radom dolazi do nivoa koji omogućuje da iste budu iskorišćene na idealan način. 

LN: Pre svega Liga šampiona. Takođe dupla kruna je jedan od ciljeva. Zvezda i prijateljske utakmice gleda kao zvanične, tako da je pobeda imperativ ko god da je rival.

Na istoj poziciji u ekipi Miloša Milojevića u ovom momentu nastupaju dva igrača. U pitanju se Marko Gobeljić, dugogodšnji član tima, kao i najnovije pojačanje iz Argentine, Aleks Vigo. 

LN: Potrebna je zdrava konkurencija, a na meni je da se dokazujem na svakom treningu i svakoj utakmici. Još nije trenirao sa ekipom. Nismo komunicirali jer priča samo španski, biće prilike da se upoznamo.

Od Argentinca se tek očekuje da opravda epitet pojačanja, a prvi trening sa ekipom još nije došao na repertoar, kada je bivši član Indiependijenta u pitanju. 

LN: Još nije trenirao sa ekipom. Nismo komunicirali jer priča samo španski, biće prilike da se upoznamo.

Po završetku meča sa Koprom, na  kojem je bio najkvalitetniji pojedinac, izazvao je oduševljenje šefa struke.

LN: Prijaju pohvale. Mlad sam i moje je da dajem sve od sebe, da se svakodnevno dokazujem. Dokazujem se na svakom treningu i svakoj utakmici. Svakodnevno pričam sa članovima stručnog štaba . Najviše imam komunikaciju sa Vujadinom Savićem koji je bio odbrambeni igrač i koji mi pokazuje kako da se postavim, kako da reaguujem u određenim situacijama. Svakodnevno pričam i sa šefom, daje mi savete, uigravaom se. Vreme će pokazati..

Nema saigrača sa kojim ne funckioniše dobro, ali već je sasvim jasno da je tandem Osman Bukari- Lazar Nikolić spreman za velika dela. 

LN: Sa Bukarijem sam više puta imao prilike da igram, čak i na treningu te smo pronašli neki zajednički ritam. Ipak, podjednako se dobro snalazim sa svima. Trudim se da odgovorim na zahteve šefa. Dobro sve ide, napredujemo i to je najbitnije.

Nisu slučajni ofanzivni kvaliteti u arsenalu sa kojim raspolaže, s obzirom na efikasnost Zvezde u momentima kada je Nikolić  na terenu.

LN: Počeo sam kao krilo, ali sam imao period u Italiji kada sam igrao ful beka i kako vreme prolazi sve se bolje snalazim na toj poziciji. Tako sam i došao u Zvezdu, pružao sam dobre partije u Javoru i zvezda je to primetila. Dobro se snalazim i kao ving bek i kao klasičan bek. U Zvezdi imam kvalitetne saigrače te mogu još više da naredujem i da budem još ofanzivniji.

Slavnu školu OFK Beograda, pod dirigentskom palicom Dževada Prekazaija  krasio je raskošni talenat koji je uspevao da se bori sa u to vreme velikim favoritama. 

LN: Sa Veljkom Nikolićem se znam još iz OFK Beograda, igrali smo četiri godine zajedno i postali bliski prijatelji. Znači mi njegov savet jer dolazim u najveći klub na Balkanu. Dževad Prekazi mi je kao fudbalski otac, prve fudbalske korake sam prošao sa njim i pomogao mi je da se izgradim kao ličnost i igrač.

FOTO: HotSport

Nikolić ne krije da mašta o dresu nacionalnog tima, ali u mislima mu je samo jedna konstatacija.

LN: Trenutno mi je prioreitet samo Zvezda. Što se tiče reprezentacije naravno da imam motiv da se dokazujem i namećem. Vreme će doneti ofgovor.

Nakon fantastičnih partija u srpskoj prestonici Nikolić se preselio u italijanski SPAL, gde je doživeo prvo i do sada jedino iskustvo u inostranstvu.

LN: Italija je za mene bila novo iskustvo. Inostrano iskustvo i najviši mogući nivo treninga i rada. Bio sam okružen sjajnim igračima, a najviše mi je pomogao Vanja Milinković Savić oko jezika i adaptacije. Bio je tu i Jasmin Kurtić koji je takođe bio tu za mene. Značila mi je njihova pomoć. Naučio sam dosta toga u Italiji i ostalo je to dragoceno iskustvo. Bilo je veoma teško na početku. Zbog jezika, nalina treniranja, jer sam bio u prvom timu. Bilo je dosta napornije od svega na šta sam navikao, ali sam u međuvremenu naučio jezik i kako je vreme odmicalo sve mi je bilo lakše i lakše.

Vrlo specifičan broj na dresu, 76, ima veoma dragocenu vrednost za mladog defanzivca. 

LN: Otac mi je 76. godište i to mi je kao vetar u leđa. Porodica mi je velika podrška.

Još u omladinskim selekcijama postao je poznat po jednom nadimku koji je aktuelan i danas.

LN:Basta mi je i dan danas nadimak. Tako me zove i Velja Nikolić. Prija mi taj nadimak. Dobio sam ga jer sam kada sam počeo da treniram fudbal tražio sam roditeljima da mi kupe Zvezdin dres, a ispostavilo se da u radnji ima samo dres Dušana Baste. Počeo sam da treniram i na svakom sam treningu nosio Bastin dres, a trener dok nije zapamtio imena svih zvao me je Basta i taj je nadimak ostao do danas – kazao je Nikolić i dodao: 

LN: Nisam imao priliku da ga upoznam, ali mi je jednom prilikom dok sam bio u OFK Beogradu, a on u Laciju poslao dres što mi je veoma značilo – zaključio je defanzivac Crvene zvezde u razgovoru za HotSport.

3
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter