2
Evroliga

Head coach Zeljko Obradovic during the 2022/2023 Turkish Airlines EuroLeague Regular Season match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Cazoo Baskonia Vitoria at Stark Arena Hall on January 13, 2023 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

PARTIZAN SE NE SNALAZI VAN SVOJE KUĆE: Crno-beli na dnu Evrolige kada su u pitanju pobede u gostima!

Objavljeno: 20.01.23 u 13:56

Zbog čega je to tako?

Košarkaši Partizana Mozzart Bet poraženi su sinoć na gostovanju Valensiji 89:81. Bio je ovo baš bitan meč za izabranike Željka Obradovića, ali ponovo nisu uspeli da se snađu na parketu koji nije onaj u beogradskoj Areni.

Parni valjak kao da ima dva lica ove sezone u Evroligi – jedno u Beogradu i drugo na gostovanjima.

Jasno se to potvrđuje, kada pogledamo tabelu zasnovanu samo na utakmicama u gostima – Partizan deli poslednje mesto zajedno sa Bajernom (koji ima utakmicu manje), Albom, Makabijem i Panatinaikosom.

Počelo je ubedljivim porazom od Albe u prvom kolu 100:84, gde su crno-beli zaista nadigrani. Potom u drugom kolu „onaj“ poraz od Baskonije, kada je Partizan imao sve u svojim rukama, ali je nekako uspeo da izgubi.

Na trećem gostovanju je došla prva pobeda i to u OAKA areni protiv Panatinaikosa, te se činilo da su igrači Partizana konačno probili „barijeru“ te da će sada beležiti pobede i na stranu.

Zach Leday Panathinaikos – Partizan, Evroliga Euroleague, Atina 3.11.2022. Novemnbar 3. 2022. photo: STARSPORT

Ipak to nije slučaj. Redom su crno-bele pobeđivali – Olimpijakos, Barselona, Real Madrid, Asvel. Tek tada stiže druga pobeda u sezoni kada su u pitanju gostovanja – i to protiv velikog Fenerbahčea, gde su crno-beli pokazali da itekako mogu da igraju sa svima i na strani.

Ipak, Makabi i Valensija su uspeli da na svojim parketima poraze Partizan i dodatno ih udalje od Top 8 zone.

Naredno gostovanje? Crvena zvezda Meridian Bet u Pioniru. Sigurno je da bi navijačima crno-belih eventualna pobeda mnogo značila, a sigurno još više košarkašima.

Biće to još jedan spektakl srpske košarke u Evroligi, zbog čega ljudi iz ovog takmičenja treba da budu zahvalni zato što imaju dva najveća srpska kluba u svom takmičenju. Pa neka pobedi bolji.

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

1
0
2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter