0
Evroliga

Evroliga, Jordi Bartomeu, Belgrade, Serbia, March 11. 2016. (credit image & photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

BARTOMEU ZA „MOZZARTSPORT“: „Crvena zvezda i Partizan su trebali da dobiju stalne licence“!

Objavljeno: 17.01.23 u 11:01

Nekadašnji predsednik Evrolige, Đordi Bartomeu, imao je ozbiljne planove za večite 

Bartomeu je bio na čelu Evrolige od 2000. do 2022. kada ga je smenio Dejan Bodiroga.

Po njegovim rečima, hteo je da od Zvezde i Partizana napravi stalne učesnike Evrolige.

Srbija je uvek bila država koja se razlikovala od onih kojima smo davali dugoročne licence. U Španiji, Nemačkoj, Turskoj ili Rusiji, pojedini timovi su godinama jasno dominirali nacionalnim ligama. Zato je imalo smisla uručiti im višegodišnje članstvo. Kada su pitanju Srbija, kao i Jadranska liga, drugačija je situacija. U jednom periodu je Cibona bila veoma snažna, pa Partizan i Crvena zvezda, tu je bila i Budućnost… Nije bilo tima koji jasno dominira, kao što to recimo rade Panatinaikos i Olimpijakos u Grčkoj, Barselona i Real Madrid u Španiji ili CSKA u Rusiji. Zbog toga nsimo mogli da se odlučimo za jedan put – rekao je Bertomeu u izjavi za „Mozzartsport„.

Bartomeu je najzaslužniji za to što je Partizan dobio vajld kartu ove sezone.

Sada mogu da kažem da se ove sezone prvi put otvorila prilika za dva srpska tima u Evroligi i da sam ja bio taj koji je dao vajd kartu Partizanu. Bilo je pravo vreme. Čim se otvorila prilika za dva tima iz Beograda u Evroligi, iskoristio sam je. Postojali su objektivni uslovi. Crvena zvezda je bila šampion ABA lige, Partizan se razvijao i bio važan u Evrokupu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Plan je bio da oba tima dobiju višegodišnje licence.

Bilo mi je u planu. Zajedno sa brojnim drugim stvarima. Bez sumnje. Evroliga mora više da radi sa timovima, ali mnogo stvari je bilo u mojim planovima… Hajde da pričamo o berlinskoj Albi. Bila je u mojim idejama i dobila je vajld kartu za dve godine. To je proces. Asvel i Bajern su bili u takođe bili u mojim zamislima za budućnost, pa su pre dobijanja dugoročnih licenci dobili vajld karte na dve godine. To je proces i planirao sam da kroz isti prođu Crvena zvezda i Partizan – istakao je Đordi.

5
4
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter