0
ATP

Tennis-ATP Serbia Open 2022-Final-Novak Djokovic (SRB) v Andrey Rublev (RUS) Beograd, 24.04.2022. foto: Starsrport/Serbia Open

AUSTRALIJANCI PRIZNALI DA DUGUJU IZVINJENJE ĐOKOVIĆU: „Za par decenija se neće verovati u njegovu deportaciju!“

Objavljeno: 14.01.23 u 22:07

Većina je shvatila da je to bila loša odluka.

Nijedan navijač Novaka Đokovića, početak protekle godine ne pamti po dobrom, jer je srpski teniser tada deportovan iz Australije. Srpskom teniseru je tada ukinuta viza kao nevakcinisanom putniku, a godinu dana nakon svega toga, u australijskim medijima, tačnije u kolmuni za „Independent Australia“, izašao je jedan zanimljiv tekst.

Naime, u njemu je doktora Rejčel Džeferson-Bjukenen napisala kako se za nekoliko decenija neće verovati da je neko deportovao Novaka Đokovića. Pored toga, dodala je i da veruje kako se Novaku duguje izvinjenje i da su sada svi srećni što ponovo vide srpskog asa.

Verujem da Đokoviću dugujemo izvinjenje. Decenijama od sada, verovatno se neće verovati u njegovu deportaciju, zajedno sa (pogrešnom, po mom mišljenju) odlukom Saveznog suda da ga izruči zbog potencijalne antivakserske kampanje. Verujem da smo srećni što vidimo teniskog velikana koji krasi naše australijske teniske turnire 2023. godine. Novak Đoković je tretiran drugačije od ostalih profesionalnih sportista u našoj sportskoj naciji – napisala je doktora Rejčel Džeferson-Bjukenen u svojoj kolumni.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter