0
Domaći fudbal

FOTO: FK Voždovac

ZBOG NJEGA ZMAJEVI LETE PO TERENU: Uroš Nikolić – kondicioni trener FK Voždovac!

Objavljeno: 10.01.23 u 23:36

O svojim počecima..

Pripreme su retko kom igraču omiljeni deo sezone, pogotovu zimske koje su obično u vreme novogodišnjih i božićnih praznika, kada svi daju sebi malo oduška i povratak napornim treninzima bude veliki izazov, a kondicioni treneri postanu glavni „mučitelji“.

Da li je to slučaj i u fudbalskom klubu Voždovac otkrio je Uroš Nikolić, kondicioni trener Zmajeva i jedan od najmađih stručnjaka za fizičku spremu u Super ligi Srbije.

Kakvog stručnjaka u svojim redovima ima beogradski klub dovoljno govori podatak da već iza sebe ima osvojene dve „duple krune“ i to u inostranstvu, a tek mu je 26 godina. 

Ljubav prema fudbalu nasledio sam od oca i sa šest godinama sam počeo da treniram. To nije išlo ka nekom profesionalnom nivou, primetio sam da mi više oduzima vremena i energije nego što uživam u tome i negde tokom druge godine studija na novosadskom DIF-u odlučio sam da se više posvetim edukaciji za kondicionog trenera. – počeo je Nikolić. 

Uglavnom većina poželi da se oproba kao fudbalski trener, međutim, Uroš ističe da to nije bio slučaj kod njega.

Oduvek me je privlačilo kako telo funkcioniše, šta može da se uradi, da se poboljšta i to je u velikoj meri uticalo da se usmerim ka svom sadašnjem zanimanju. I kao fudbaler fizički sam uvek bio spreman. Volim to, evo i sada sva trčanja radim  sa igračima, mogu to da podnesem i jednostavno uživam u tome. – otrkiva mladi stručnjak i dodaje:

Već na fakultetu sam intenzivnije krenuo da se usavršavam u vezi sa kondicionom pripremom i svid što uz to ide, išao sam na seminare u Zagreb, Sarajevo, Beograd, Novi Sad, upoznao dosta trenera sa kojim i danas razmenjujem iskustva.

FOTO: FK Voždovac

 

Na svakom početku važno je imati nekog ko će pružiti pomoć, podršku, usmerenje, Uroš je to imao u svom starijem kolegi, sa kojim će kasnije sarađivati i u klubu iz Zaplanjske.

U trećoj godini studija kad god sam imao malo više vremena išao sam kod Marka Kuridže, koji je u to vreme radio u FK Vojvodina i individualno sa sportistima u svojoj teretani. Meni je tada bilo potrebno da negde stičem i praktično znanje, a njemu je značilo da ima nekoga na koga može da se osloni kada ima previše posla, tako da sam uz njegovu pomoć počeo započeo karijeru kondicionog trenera.

Kompletan intervju Uroša Nikolića možete pročitati OVDE.

NAJNOVIJE VESTI IZ SUPERLIGE SRBIJE:

2
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter