0
Fudbal

FOTO: Screenshot

SRBIJU POSLAO KUĆI SA MUNDIJALA: Sada mora da promeni klub zbog Kristijana Ronalda!

Objavljeno: 05.01.23 u 19:14

Pravila su pravila.

Velika euforija vlada u Saudijskoj Arabiji ovih dana. Kristijano Ronaldo je i zvanično postao fudbaler Al-Nasra i time dodatno podigao popularnost ovoj državi.

Međutim, postoje određeni problemi zbog kojih će se sa debijem Ronalda sačekati. Osim kazne Fudbalske asocijacije Engleske, tu su i pravila Premijer lige Saudijske Arabije. Naime, propisi su jasni – dozvoljeni je imati osam stranaca na platnom spisku, a Al-Nasr ih sa Kristijanom ima devet.

Zbog toga, neko će morati da otpadne. Prvo se pisalo da bi to mogao da bude Jalolidin Mašaripov, međutim, te priče su se pokazale kao netačne.

Ostali stranci jesu: Luiz Gustavio i Taliska (Brazil), Piti Martinez (Argentina), Alvaro Gonsales (Španija), David Ospina (Kolumbija), Gislain Konan (Obala Slonovače) i Vensan Abubakar (Kamerun).

Upravo ovaj poslednji bi mogao da bude „prirodna“ žrtva dolaska Kristijana Ronalda. Naime, igra istu poziciju kao Portugalac, te je iz ugla čelnika saudijskog kluba sasvim logično njega zameniti igračem kakav je Ronaldo.

Abubakara su dobro zapamtili i navijači i fudbaleri fudbalske reprezentacije Srbije na Mundijalu. U okršaju Orlova i Kameruna postigao je dva gola i doneo svojoj ekipi bod na tom meču (3:3).

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter