0
Katar 2022

FOTO: FIFA World Cup @FIFAWorldCup/ Twitter

MAROKANCI NA KORAK OD NOVOG ČUDA: En Nesiri u finišu poluvremena doveo ekipu u vođstvo! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 10.12.22 u 16:48

Nebeski skok napadača Sevilje!

Fudbalska reprezenatcija Maroka najveća je senzacija na aktuelnom Svetskom prvenstvu. Ašraf Hakimi i saigrači izborili su plasman u četvrtfinale Mundijala, gde će odmeriti snage sa selekcijom Portugala. Velika bitka za plasman među četiri najbolje ekipe na svetu počela je u terminu od 16 časova, na stadionu ‘Al Tumama’ u Dohi. Igrače oba tima na travnatu podlogu velelepne građavine izveo je argentinski arbitar, Teljo. Posle 45 minuta igre Marokanci vode sa 1:0 golom En Nesirija.

Portugal je imao fantastičnu priliku za vođstvo već u 5. minutu. Bernardo Silva je perfektno uočio Žoao Feliksa i poslao je sjajan centaršut iz slobodnog udarca. Napadač Atletiko Madrida se bacio i u padu šutnuo glavom, ali Bono je još jednom dokazao kakav je golman.

Uzvratio je Maroko posle udarca iz ugla. Hakim Ziješ je izveo korner, a najviši u skoku bio je Jusuf En Nesiri. Ofanzivac Sevilje je pokušao glavom, ali lopta je završila visoko iznad gola.

Polukontra Maroka krajem 18. minuta susreta završena je nepreciznim udarcem Ziješa pored stative.

Posed lopte je definitvno bio na strani ekipe koja nastupa pod dirigentskom palicom Fernanda Santosa, ali Marokanci su neretko demonstrirali koliko opasni mogu biti, kako u tranziciji, tako i u momentima kada napadaju postavljenu odbranu rivala.

Feliks je pucao spoljnom iz prve u 30. minutu, lopta je pogodila jednog igrača Maroka i završila je u korneru.

Milina je bilo posmatrati akciju Maroka koja je trajala gotovo čitav minut. Amalah je istu završio prilično lošim udarcem, jer mu je lopta prešla preko noge.

Već u 35. minutu Bufal je oprobao sreću udarcem sa oko 20 metara udaljenosti, ali lopta je završila pravo u naručju golmana Portugala.

Poveo je fantastični Maroko pogotkom En Nesirija u 42. minutu meča. Jaha Atiat-Alah je poslao sjajan centaršut, Kosta je izleteo u prazno, a napadač Sevilje je zatresao mrežu Portugala.

Bruno Fernadeš je poslao pravu bombu, ali prečka je spasila Maroko u 45. minutu.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter