0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

POLUVREME U PODGORICI: Zvezda rutinski održava prednost, Bentilu pet minuta dosta za dvocifren učinak! (VIDEO)

Objavljeno: 04.12.22 u 17:47

Ubedljivo vođstvo crveno-belih!

Tačno u 17 časova u ‘Sportskom centru Morača‘ počeo je duel 9. kola Admiral bet ABA lige između domaćeg Studentskog Centra i Crvene zvezde. Popularni ‘Studenti‘ dočekali su aktuelnog šampiona regiona u prestonici Crne Gore, a nakon 20 minuta nadmetanja na semaforu je 39:49 za goste.

Kao što je očekivano beogradski tim je daleko bolje otvorio duel. Zvezda je oberučke prihvatila ulogu favorita i krenula u jakom ritmu. Ben Bentil je za manje od pet minuta igre postigao čak 10 poena, a Zvezda se odvojila na 13:20. Nakon tajm-auta Andreja Žakelja usledila je odlična serija domaćih koji su uspeli da uhvate rezultatski priključak. Prvi kvartal završen je rezultatom 21:26 u korist ekipe Duška Ivanovića.

Tim sa Malog Kalemegdana je na miran način održavao vođstvo, koje je poraslo na do tada maksimalnih +12 na nešto manje od šest minuta do kraja poluvremena. Poenima Luke Mitrovića nakon pivota i perfektne centareske tehnike odlepio se beogradski sastav. Danilo Tasić je na magičan način proigravao svoje saigrače, pa je SC uspevao da ostane u meču. Bilo je i više nego evidentno da Zvezda dozira sa potrošnjom energije i da ne želi mnogo da se umara za daleko teže i važnije duele. Crveno-beli su kvalitetom koji poseduje rutinski priveli drugu deonicu kraju. Ivanović je dosta rotirao i podelio je minutažu svojim izabranicima. Šansu je već u prvom poluvremenu dobio i mladi organizator igre Nikola Topić.

Najefikasniji igrač u u prvom delu meča u redovima srpskog šampiona bio je Ben Bentil sa 10 poena i skokom. Branko Lazić i Nemanja Nedović su dodali po sedam poena.

U domaćem sastavu istakali su se Drženjak i Džekson sa po osam ubačenih poena.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter