0
Katar 2022

FOTO: STARSPORT

SELEKTOR ŠVAJCARSKE PORUČIO: ‘Dogovor je da pričamo samo o sportu, politika nas ne interesuje!’

Objavljeno: 01.12.22 u 16:20

Iskusni stručnjak odolevao novinarskim provokacijama!

‘Dan D’ za Srbiju je petak! Orlovi u terminu od 20 časova protiv Švajcarske traže prolaz u osminu finala Svetskog prvenstva. Jedino osvajanje celog plena vodi ka ostvarenju zacrtanog cilja. Izabranike Dragana Stojkovića Piksija čeka težak zadatak, a dan uoči utakmice oglasio se selektor Švajcarske, Murat Jakin.

Brojni novinari na konferenciji postavljali su pitanja selektoru Švajcarske koja nisu vezana za samu igru, već za politiku, ali Jakin nije želeo da se bavi nesportskim temama.

-U aprilu su se sastali predstavnici saveza, dogovorili smo se u aprilu da pričamo samo o sportu. Zato ćemo insistirati na sportskim detaljima, politika nas ne interesuje. Isti stav važi i za fudbalere, znamo zbog čega smo na Mondijalu – istakao je Jakin i potom nastavio da priča o srpskoj selekciji:

-Igraćemo protiv odlične ekipe, predvođene od odličnog selektora. Mnogi detalji na utakmici zavisiće i od protivnika, prevashodno igra po krilima. Nećemo se, naravno, braniti, iako nam odgovara remi. Naša je želja da budemo ofanzivni i smireni od starta. Ne prihvatam poređenja sa 2018, jer nas očekuje sasvim drugačija utakmica – poručio je selektor Švajcarske.

 

2
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter