0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SELEKTORKA MALJKOVIĆ NAKON POBEDE: „Pričamo kao da smo izgubili!“

Objavljeno: 24.11.22 u 21:54

Pad igre u drugom poluvremenu.

Košarkašice Srbije savladale su reprezentaciju Bugarske, 79:51, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2023. godine.

Nakon utakmice pričala je selektorka Srbije, Marina Maljković.

Pričamo kao da smo izgubili. Nismo, pobedili smo. Bugarska je promenila sastav za ove dve utakmice, ostale su samo četiri igračice iz svih prethodnih akcija. Ima puno mladih željnih dokazivanja i punih energije. Iako to nije neki visok nivo kvaliteta. – rekla je selektorka Srbije.

Požalila se na težak raspored u ženskoj košarci.

Brine me i sve vreme mi je prolazilo kroz glavu, sve ono vezano za užasno tešku sezonu ove godine. Sa Svetskim prvenstvom, novim VNBA pravilom da sve igračice moraju u klubu da budu prvog maja, da se Evropsko prvenstvo igra od 15. juna. Verujte mi u ženskoj košarci u Evropi, pa i svetu nije bila toliko teška situacija. Evo, sad sam pričala sa saradnicima, u vezi s našim planovima, mi ćemo morati mesec dana kasnije da krenemo. – izjavila je Maljkovićeva.

FOTO: STARSPORT

Ipak, ne želi da ovo bude bilo kakav izgovor.

Ovo nije nikakav izgovor. Očigledno je da smo odigrale dva različita poluvremena. Mnogo ružno, nedopustivo ružno, drugo. To nama ne može da se dešava. Pravi timovi, šampionski timovi, uvek igraju na istom nivou. Nismo smeli da izgubimo treći period, da nam lopte ispadaju, da mašimo toliko zicera, da budemo toliko isključene glave. Tako se ne ponašaju pravi šampioni. Kada ne budem ušla sa istim stavom protiv svakog rivala, prestaću da se bavim ovim poslom. Svaka moja košarkašica mora to isto da oseća. – istakla je ona.

Za kraj je istakla da znači podrška devojaka koje ne mogu da igraju.

Drago mi je kada vidim da su tu i neke igračice, koje ne mogu da igraju. Maja Škorić, Maša Janković… Znam koliko svim devojkama znači kada su u reprezentaciji. – zaključila je Marina Maljković.

NAJNOVIJE VESTI IZ SVETA SPORTA:

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter