0
Evroliga

Head coach Zeljko Obradovic and Kevin Punter (L) during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Zalgiris Kaunas at Stark Arena on October 28, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

‘PONOS IZRAELA’ GOSTUJE U GROTLU ARENE: Žoc svestan snage rivala, zna gde mora da ih zaustavi!

Objavljeno: 17.11.22 u 22:27

Duel Partizan i Makabija nakon puno godina!

U petak, 18. novembra, Partizan dočekuje Makabi iz Tel Aviva u Štark areni! Posle mnogo godina, crno-beli će ponovo na megdan „Ponosu Izraela“, ovog puta u okviru 8. kola Evrolige. Utakmica je na programu od 20:30 a ulazi u najveću dvoranu na Balkanu će biti otvoreni dva sata pre početka susreta.

Pred duel sa Makabijem, trener Željko Obradović kaže:

Kevin Punter (C) during the Turkish Airlines EuroLeague match between Olympiacos and Partizan Mozzart Bet Belgrade at Peace And Friendship Stadium on November 10, 2022 in Athens, Greece. (Photo by Starsport.rs ©)

„Sinoć je nakon 13 dana bio prvi trening gde smo imali situaciju da radimo pet na pet. Posle utakmice sa Panatinaikosom, a pre Borca smo imali trening na kom se povredio Dante Egzum i to je bilo to. Posle smo imali Olimpijakos gde smo imali prvo 9 a potom 8 igrača na treningu i bilo je nemoguće raditi. Vratili smo se u trening i to je prva stvar pred Makabi.“ – rekao je Žoc i potom dodao:

Dante Exum (L) and Kevin Pangos during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and EA7 Emporio Armani Milan at Stark Arena on October 18, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

„A Makabi je poznat, oni igraju tipično onako kako igraju godinama. Imaju mnogo igre u tranziciji, mnogo izolacije i mnogo igre jedan na jedan. U tome je suština naše utakmice, da zaustavimo ta dva segmenta igre. Prvo tranziciju uz ofanzivni skok, potom izolaciju i igru jedan na jedan. Ako to budemo uspeli, imamo šansu da odigramo dobru utakmicu. Naravno, uz sve ono što treba da uradimo u napadu, a to je strpljenje koje nas je krasilo u velikom broju utakmica. Ekstra pas i poštovanje nekih principa i onoga što postavimo pred utakmicu. Tada bismo imali šanse da dobijemo meč“, istakao je Obradović.

Makabi je trenutno 9. na tabeli sa skorom od četiri pobede i tri poraza, dok Partizan sa skorom tri pobede i četri poraza ‘sedi’ na 11. mestu.


Пласман обезедио Sofascore

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter