0
Odbojka

FOTO: OSS

PREDSEDNIK OTKRIO CILJEVE: Mešter najavio izgrdanju nacionalnog centra!

Objavljeno: 14.11.22 u 11:54

Legendarni odbojkaš odmah počeo sa radom na novoj funkciji!

Đula Mešter, dosadašnji prvi potpredsednik OSS, izabran je u nedelju za predsednika Odbojkaškog saveza Srbije, jednoglasnom odlukom delegata na vanrednoj izbornoj Skupštini OSS, održanoj u beogradskom hotelu „M“.

Prvi put kao predsednik čelne organizacije, Mešter se oglasio i otkrio da je cilj da se izgradi nacionalni centar.

-Hteo bih da se zahvalim dosadašnjem predsedniku Zoranu Gajiću na izuzetnoj saradnji koju smo imali u prethodnih šest godina. Mislim da su ciljevi isti. Moramo da radimo na tome da obezbedimo najbolje uslove za naše selekcije, pre svega seniorske, jer nas očekuju veliki izazovi u narednom periodu – kazao je Mešter i dodao:

-Sledeće godine imamo tri velika takmičenja – Ligu nacija, Evropsko prvenstvo i kvalifikacije za Olimpijske igre. Verujem da će naša ženska selekcija izboriti odlazak u Pariz 2024. godine, a muškarcima predstoji velika borba. Siguran sam da će dati svoj maksimum. Nadam se da ćemo u ovom petogodišnjem mandatu uspeti da završimo nacionalni centar, jer odbojka, koja je u ovom momentu najuspešnji sport u Srbiji, to zaslužuje – istakao je legendarni odbojkaš.

Đula se potom osvrnuo na klupske rezultate.

-Što se tiče klubova, zahvalni smo Vladi Srbije koja je pomogla da ih vratimo na međunarodnu scenu. Vidimo da poslednjih nekoliko sezona ostvaruju značajne rezultate, očekujem da budu još bolji, pa da jednog dana imamo predstavnika i na fajnl-foru Lige šampiona.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter