0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

OVO NIKO NIJE ZNAO: Aleksandar Mitrović je razmišljao o povlačenju iz reprezentacije, četiri dana nije ustao iz kreveta!

Objavljeno: 08.11.22 u 17:58

‘Da li je moguće? Šta više da uradiš… Razočarao sam svoj narod i celu zemlju!’

Najbolji strelac fudbalske reprezentacije Srbije, Aleksandar Mitrović, progovorio je o najtežem trenutku u svojoj bogatoj karijeri. Reč je o finalu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, kada je promašio odlučujući kazneni udarac protiv Škotske.

-Ostaće upamćeno da je Aleksandar Mitrović promašio penal protiv Škotske za plasman na Evropsko prvenstvo. Bio je to jedan od najtežih trenutaka u mojoj karijeri. Nikad nisam rekao ranije, ali sam razmišljao možda i o povlačenju iz reprezentacije. Kreneš da preisputuješ sebe da li je važno da opet igraš fudbal. Svašta mi se motalo po glavi sedam, osam dana. Prva četiri nisam bukvalno ustao iz kreveta. Zasmisli, ceo život se spremaš za taj trenutak, radiš, treniraš svakodnevno… U sedmici koja je prethodila utakmici sa Škotima šutnuo sam 20 penala, sve je izgledalo super, dođe trenutak kad svi veruju da ćeš da daš gol, vide sebe u tvojoj poziciji. I ti odeš i – promašiš. Da li je moguće? Šta više da uradiš? Kao da sam razočarao svoj narod, celu zemlju –  kazao je Aleksandar Mitrović u RTS serijalu „Na putu za Katar“.

-Posle dva dana smo gostovali Mađarskoj, nisam ni putovao na taj meč, imao sam stomačnih problema, povraćao danima. Pustio sam bradu, bio sam kao pop, ha-ha-ha… Tad sam očvrsnuo – istakao je popularni Mitar pa se osvrnuo na navijače koji mu to nisu zamerili:

-Nisam gledao tim očima. Iz mog ugla je to bilo… Spremao sam se ceo život za taj trenutak, da odvedeš svoju reprezentaciju na veliko takmičenje, gde nije bila 20 godina. I promašim. Onda kreću misli: ‘Zašto treniram?’ Preispituješ sebe, mozak kreće da se igra s tobom, ne kontrolišeš misli. Jedan negativan komentar će te pogoditi više nego 100 pozitivnih. Onda se setiš da nisi jedini fudbaler koji je promašio penal. I opet bih ga šutirao – poručio je najbolji strelac naše selekcije.

 

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter