0
AdmiralBet ABA Liga

Foto: KK FMP Meridian

NBA KOŠARKA U ŽELEZNIKU: Frejzer junak pobede nad Budućnosti! (FOTO) (VIDEO)

Objavljeno: 29.10.22 u 23:24

KK FMP Meridian nakon pet odigranih kola ima četiri pobede.

Pogled na raspored izgledao je tako da će to biti izuzetno teško, uvertira utakmice protiv jednog od favorita za trofej u ABA ligi učinila je da liči na nemoguću misiju. Ipak, Panteri su pokazali da je i nemoguće moguće, onda kada se veruje i kada svi igraju jedan za drugog.

Fanatična borba od početka do kraja, za svaku loptu. Igra izabranika Nenada Stefanovića odisala je željom za ’’skalpom’’ koji je nedostajao prošle sezone. Stigao je protiv ekipe Budućnost Voli, u ’’FMP Areni’’ pobedio je bolji, a to je FMP Meridian – 96:91.

Blistao je Trent Frejzer. Završio je utakmicu sa 31 poenom i osam asistencija. Posle nešto mirnijeg početka, ubacio je čak 14 poena u drugoj četvrtini, u jednom trenutku imao je šest pogođenih trojki bez promašaja. Plenio je sa sigurnošću i dao takt prefektnoj igri Pantera. Pratio ga je Paulius Valinskas sa 13 poena i šest asistencija, odličan je bio i Nikola Janković koji je doneo čvrstinu ispod oba koša, a meč završio sa 11 poena i šest skokova.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI:

Bilo bi šteta ne pomenuti i ostale igrače, a igralo ih je svih 12 u protokolu. Kapiten Nenad Nerandžić doneio je neophodnu čvrstinu u reketu, a njegova blokada nad Eronom Vajtom će sigurno ući u najuži krug u izboru za najbolji potez kola. Doprinos sa klupe Čarlsa Dženkinsa, njegove bitne trojke, neiscrpna energija Nikole Šaranovića koji je po staroj navici vršio ogroman pritisak na iskusne bekove Budućnosti. Može se ići od igrača do igrača, zastati na mladom Marku Pavićeviću koji je posle duge povrede razbio odbranu Budućnosti sjajnim rešenjima iz pik en rola i u drugoj četvrtini imao osam poena na svom kontu.

Savršena igra Pantera trajala je ipak 30 minuta jer je prva četvrtina bila ispod visokih standarda koje su postavili izabranici Nenada Stefanovića. Možda sa previše respekta prema iskusnom rivalu, a sigurno bez dovoljno agresivnosti u odbrani jer je prva četvrtina završena rezultatom 21:31 u korist gostiju.

A onda je FMP Meridian zaigrao u svom punom sjaju. Trent Frejzer je stisao papučicu za gas, a ekipa je izgledala apsolutno usmereno ka istom cilju. Želeli su pobedu i to je već moglo da se vidi na semaforu jer je na poluvremenu rezultat bio 53:46. Publika koja je u ogromnom broju ispunila FMP Arenu imala je priliku da uživa, a čule su se i ovacije F-M-P, F-M-P… Nimalo slučajno jer su to Panteri zaslužili.

Očekivao se odgovor iskusnog sastava Budućnosti, ali na svaki pokušaj rivala iz Podgorice, FMP Meridian je imao spreman odgovor. To je bila agresivnost u odbrani, a jedan potentan napad kakav definitivno imaju gosti je sveden na samo 16 poena. Budućnost nije spustila razliku, naprotiv FMP je imao devet poena prednosti na svom kontu nakon 30 minuta igre (71:62).

Ostalo je deset minuta, velike borbe i energije. Bilo je varnica na terenu i okolo terena, u skladu sa utakmicom i borbom na terenu. FMP je bio odlučan da ostvari pobedu i to je na kraju uradio. Paulius Valinskas i Nenad Nerandžić su zadržali mirnoću u penal završnici, a odbrana se pozabavila da završnica bude mirna.


Standings provided by Sofascore

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE
Unesite pojam i stisnite enter