2
Evrokupovi

delije navijaci fans supporters zastave Crvena Zvezda v AS Monaco during the UEFA Europa League group H match Season 2022/2023 match at stadium Rajko Mitic on September 08, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

DELIJE ŽELE DA RADE NA SEBI: Poslali su jasna uputstva za Trabzon – ovo više ne sme da se dešava!

Objavljeno: 26.10.22 u 19:29

Ovo su smernice za sve navijače.

Pred utakmicu Crvena zvezdaTrabzonspor, koja se igra u četvrtak u Beogradu, Delije su objavile saopštenje. Naime ova navijačka grupa, bila je nezadovoljna pojedinim stvarima, a sada su poručili da te stvari žele da poprave.

Jedna od bitnih aktivnosti tribine su i koreografije. Na utakmici protiv Ferencvaroša u centralnim sektorima nije podignuto dosta najlona. Očigledno da postoji problem da centralni sektori na početku utakmice nisu skroz puni ili da nekog mrzi da podigne najlon. Malo je falilo da koreografija ne uspe kako je zamišljena, takve stvari više ne bi smele da nam se dešavaju.

Za navijača je važno da bodri Zvezdu od prvog do poslednjeg minuta, a dešava nam se da na početku utakmice na Severu ima 6000 ljudi a u 20. minutu preko 10000. Za Sever je početak utakmice trenutak kada se u većini slučajeva podiže koreografija – tada šaljemo poruku našim igračima, zvezdašima na drugim tribinama, javnosti koja iščekuje na TV prenosu, zato je posebno važno da se na stadion ulazi ranije i da Sever bude pun na početku utakmice.

Delije Sever Navijaci Radnicki Nis – Crvena Zvezda, Superliga Srbije, Super liga, 23.10.2022. Nis Srbija photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Da bismo podigli tribinu na jedan viši nivo, a verujemo da nam je to svima želja i cilj, moramo da radimo na sebi. Problem koji je spomenut u tekstu iznad je nešto što nam se vuče godinama. Neretko je na početku neke utakmice ispred blagajne i dalje gužva, a redovi ispred ulaza veliki. Pola sata gore-dole nikome od nas uglavnom ne znače ništa. Hajde da probamo da promenimo neke stvari na bolje. Počev od utakmice protiv Trabzona ali i za svaku sledeću probajmo da uradimo sledeće:

1. Da svi uđemo na tribinu ranije tako da pola sata pre utamice makar centralni sektori budu popunjeni

2. Prilikom podizanja koreografija pogledajte oko sebe i reagujte da svako oko vas podigne koreografiju

3. Na malim utakmicama dosta smo razvučeni jer svako ima neko “svoje mesto “ na tribini. Probajmo da od kopa napravimo kvadrat, da delujemo kao celina.

0
0
2 Komentara
  1. ..tako je, vas rad ‘na sebi’ je ooodAVno svima poznat, tj. „PUN GASS U AUSPUH..IZMEDJU SEBE“..!!! .!. XXAAXXAA .!.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter