0
Košarka

FOTO: Screenshot/Youtube

NBA DRAFT VIŠE NEMA SVRHU: Toni Parker iskritikovao mlade košarkaše gde najviše greše!

Objavljeno: 25.10.22 u 15:22

Sve više smo svedoci da NBA draft polako gubi na značaju. Najbolji igrači lige su sve ređe među prvim pikovima, a neretko čak i oni neizabrani mogu da naprave pometnju. Takvu promenu težišta analizirao je i čuveni Toni Parker.

Draft danas više ništa ne znači. Biramo mlade igrače na osnovu njihovog potencijala, ali taj potencijal može, a i ne mora da se ostvari. Ranije ste morali da odgrate dve ili tri godine koledž košarke u SAD ili da budete prisutni na najvišem nivou u Francuskoj kako biste se uopšte predstavili na draftu”, kaže Parker, a prenosi L’Ekip. Francuz je potom nastavio.

NAJNOVIJE VESTI IZ NBA LIGE:

Da i prava je šteta što ne možemo da ih nateramo da ostanu u Francuskoj ili Evrope. Kapiram, u SAD može da se zaradi mnogo novca, ali Amerikanci su prilično strogi kada je reč o regrutaciji. U NBA ligi imate 400 aktivnih košarkaša, a svake sezone dođe 60 novih tako da imate samo jednu šansu da ostavite dobar utisak. Bolje je otići spreman”, kaže nekada ol-star plejmejker San Antonija.

Najbolji savet za mlade jeste.

Da se odupru zveketu novca. Da budu pametni i odu u pravo vreme, tek kada sakupe dovoljno iskustva”.

0
0
0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter