1
Evroliga

during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Virtus Segafredo Bologna at Stark Arena on October 20, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

OBRADOVIĆ ZADOVOLJAN NAKON TRIJUMFA: Lako je moglo biti 3/1, ali je 1/3 – spremamo se za momka iz Mornara koji ubacuje po 40!

Objavljeno: 20.10.22 u 22:55

Košarkaši Partizana zabeležili su prvi trijumf u ovogodišnjoj Evroligi, tako što su u 4. kolu prilično ubedljivo savladali Virtus iz Bolonje rezultatom 90:62. Nakon ovog meča, medijima se obratio trener crno-beli Željko Obradović koji se pre svega zahvalio navijačima, dok je potom pričao i o samom meču.

Želim da kažem prvo da je atmosfera bila sjajna. Hvala ljudima što su došli i dali nam energiju. Sve je bilo dobro od prvog do poslednjeg minuta. Ovoga puta je ishod bio različit u odnosu na Olimpiju, tokom svih minuta, počeo je Obradović i dodao:

Svesni smo toga da smo propustili dve odlične prilike, na poslednjoj konferenciji sam rekao da je sve što je iza iza i okrećemo se onome ispred nas. Svaka utakmica se zaboravi, izvuku se pouke, analizirali smo taj meč protiv Milana i odigrali smo taj meč. Moglo je da bude 3-1, ali i 1-3, tako je, kako je.

during the Turkish Airlines EuroLeague match between Partizan Mozzart Bet Belgrade and Virtus Segafredo Bologna at Stark Arena on October 20, 2022 in Belgrade, Serbia. (Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Osvrnuo se zatim trener crno-belih na sam tok utakmice.

Počeli smo izuzetno agresivno utakmicu. Rezultat 27:11 nakon prve deonice, zahvaljujući dobroj energiji i dobroj odbrani. Koristili smo individualni kvalitet i igrali zaista veoma strpljivo. Protiv tima koji ima kvalitet oni imaju čak 5 igrača na poziciji 1, koristili su to da nas pritiskaju. Činjenica je da smo dobili veoma dobru ekipu. Sve stvari koje se vide u statistici su jasne, evidentne. Nadam se da će ovaj meč pomoći da igramo još bolje u nastavku.

Već se razmišlja o narednoj utakmici u redovima Partizana. Crno-beli gostuju u Baru, ekipi Mornara u okviru AdmiralBet ABA lige, a Željko je posebno istakao jednog košarkaša.

Insistirao sam na dobrim stvarima u analizi utakmice sa Milanom. To sam i rekao igračima. Žalgiris je tek za sedam dana, mi prvo imamo Mornar i ovog momka koji daje preko 40 poena. Oni su pokazali da igraju odlično i imaju igrača koji dominira u ovoj ligi. Svu svoju energiju i koncentraciju ćemo da usmerimo na meč sa Mornarom – zaključio je Obradović.


Standings provided by Sofascore

NAJNOVIJE VESTI O PARTIZANU:

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter